Auto huren in Amerika

31 oktober 2016

Onze huwelijksreis naar Amerika begon in New York, de grootste stad van Amerika waar je je natuurlijk op vele manieren  kunt verplaatsen. Ons Airbnb appartement lag 2 blokken verwijderd van Grand Central Station, waardoor wij snel en gemakkelijk met de metro konden reizen. Om nog meer van de stad te zien hebben we in de buurt van Central Park een fiets gehuurd en hebben we natuurlijk behoorlijk wat afgewandeld.

Vervolgens trok onze reis naar de westkust van Amerika. Aangekomen in Los Angeles werden wij opgepikt door iemand van de autoverhuurmaatschappij van Thrifty. We hadden een SUV gereserveerd en mochten deze zelf uitkiezen op de parkeerplaats.

 
Er stond op dat moment maar een auto in dit segment klaar voor gebruik en bij die auto ontbrak de antenne ( afgebroken ). Ik zag ons al lange stukken rijden zonder radiobereik en daarvoor haalde ik er iemand bij van Thrifty.ProMobility auto huren Rens Böllermann

De medewerker benoemde dat de auto naast de AM/FM radio ook een digitale radio heeft ( DAB+ ). Met een afgebroken antenne gingen wij op pad en wanneer je de grote steden verliet, was er geen AM/FM bereik meer. Na een tijdje kwamen we erachter dat de DAB+ zender beperkt was tot een preview en werd in elke reclame de abonnementskosten benoemd. Dat betekent dat wij naar ongeveer 15 hits konden luisteren en daarna werden dezelfde hits herhaald.

Tijdens onze reis in het westen, bewoog orkaan Matthew zich richting het zuid oosten van Amerika. De 15 hits werden niet meer afgespeeld en op de DAB+ zender ging het alleen nog maar over de orkaan. Na drie dagen luisteren konden wij ons bijna de Hurricane Matthew specialisten noemen. Gelukkig is het westen van Amerika zo mooi, dat je de radio op de achtergrond bijna niet meer hoort vanwege het mooi landschap.

ProMobility auto huren Rens Böllermann

Nog even een leuk weetje over autorijden in Amerika, de brandstofprijs!
Tanken kost gemiddeld € 0,67 per liter benzine, dat zijn nog eens mooie prijzen!
Uiteraard kun je daarvoor niet midden in Death Valley tanken, want daar betaal je Nederlandse prijzen.

[calltoaction]

Als laatst nog even gratis tip, controleer bij het aannemen van een huurauto of je radio ontvangst goed is, want voor je het weet kun je alle hits mee zingen!

Rens Böllermann

Terug naar alle blogs