Elke meter maakt een leven beter!

10 mei 2016

Leerlingen van het het St. Michaël College (SMC) in Zaandijk hebben een verbluffend mooie promotiefilm gemaakt over [Z]aan de Wandel 2016!

Op zondag 4 september 2016 wordt voor de zesde keer [Z]aan de Wandel georganiseerd. De opbrengsten komen opnieuw ten goede aan onderzoek naar, de zorg rond en de behandeling van borstkanker. Vorig jaar liepen er 3.100 mensen mee en werd er €75.000,- bij elkaar gewandeld. Het evenement wordt gesteund en gedragen door talloze bedrijven, vrijwilligers en de samenwerkende Rotary Clubs in Zaanstad. Daar ben ik trots op en ik had nooit durven hopen dat dit zo’n succes zou worden, toen ik zes jaar geleden het initiatief nam tot [Z]aan de Wandel. Er ontplooien zich talloze parallel initiatieven en het evenement lijkt op jong en oud als een magneet te werken. Neem bijvoorbeeld de tien leerlingen van het St. Michaël College (SMC) in Zaandijk, die een verbluffend professionele promotiefilm maakten voor [Z]aan de Wandel. Hoezo de jeugd van tegenwoordig?


“Ik raakte november vorig jaar, tijdens de kick off van het Technasium in gesprek met Dick Dekker en zo kwam [Z]aan de Wandel ter sprake. Al pratende ontstond het idee te bekijken of onze leerlingen tijdens de projectweek in maart interesse zouden hebben in het maken van een film over [Z]aan de Wandel.

Wouter van de Hoef, conrector op het SMC.

 

De film!
Er zou natuurlijk nog heel wat water door de zee gaan, maar al snel meldden negen enthousiaste leerlingen van 3 VWO zich. Enthousiast gingen we aan de slag en na verschillende brainstormsessie begonnen de contouren te ontstaan. Er werd gewerkt aan een script dat uiteindelijk tot op elke tien seconden gedetailleerd werd. Het script werd compleet met het interview van onderzoeksarts Annelot van Rossum van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Toen dat stond, kon Hugo Peters van 6 VW0 aan de slag met filmen en monteren. Maar wat is een promotiefilm zonder slogan? Weer werden de hersenen gekraakt. En het eindresultaat was raak!
“De projectgroep heeft op enkele tips van docenten en anderen na de filmproductie geheel zelfstandig uitgewerkt. Een leerzame uitdaging, het mes snijdt dus aan twee kanten”, aldus Wouter van de Hoef.

Met gepaste trots, presenteren wij hierbij de film van de leerlingen van 3 VWO van het SMC. Bekijk hier de video!

 

 

Samen met de organisatie van [Z]aan de Wandel en de docenten van het SMC dank ik Justin Aid Abdesselam, Imme Spiekerman, Aurora Vis, Mimme Bussemaker, Caitlin Nieuwenhuijs, Koen van der Park, Barry Tol, Sebastiaan Walrabensteinn, Imke Neelen en Hugo Peters voor hun zeer gewaardeerde bijdrage aan [Z]aan de Wandel.

Ik wens iedereen veel succes op 4 september tijdens de zesde editie van [Z]aan de Wandel!

Dick Dekker

Terug naar alle blogs