Of ik een weekend Porsche wilde rijden………….

31 juli 2017

Duhhhh,

En dat vraag je aan een Porsche gek Jeffrey? Kom op zeg, geweldig natuurlijk. Gisteren graag!

Eerst dat Porsche gek maar eens uitleggen. Ik lees en kijk me suf over allerhande Porsches. Op internet, YouTube, probeer Porsche evenementen en beurzen af te gaan en heb zelf een oude 911 waar ik wat mee rommel zeg maar. En ja ook af en toe mee rijdt. Maar die auto is al 35 jaar oud (911 SC uit 1982) en ik krijg nu de gelegenheid om in een verre nazaat daarvan te gaan rijden.
ProMobility Porsche Targa

Maar ho, eerst even terug. Dick schreef op Facebook iets als “Wat zou jij doen als je een weekend deze Porsche mag rijden?”  Mijn reactie was “Alleen maar met zoveel mogelijk mensen rijden, omdat iedereen dat leuk vindt” En wat je zegt moet je doen. Punt. En dat heb ik geweten. Op vrijdag staat dat ding (voor de kenners, een geweldige 991, mk1, Targa) op mijn oprit te blinken.
Porsche 2

Het eerste wat ik mijn vrouw tegen Jeffrey hoor roepen is “Deze wil ik ook wel, die oude auto’s stinken alleen maar……..” Hmm, je hebt het wel over mijn hobby schat. Goed, naast het gemis van de authentieke geurbeleving, heeft deze uitvoering 166 pk meer en 4 wiel aandrijving. En heel veel gadgets, want wat kan je die uitlaat mooi laten klinken bijvoorbeeld. Of heb ik al verteld dat ik het dak toch tig keer open en dicht heb gedaan om maar te genieten van de techniek?

Maar goed, het gaat om het rijden. Dus eerst Jeffrey maar eens terug brengen naar ProMobility, alwaar Dick nog zijn zegen geeft (Al het goede komt van boven Dick) aan het weekend. Via de kortste weg tussen 40 punten en nog een vriend te hebben rondgetoerd zit de vrijdag er al weer op. De auto mag binnen slapen in de garage, want ja je bent wel onderweg met een pracht apparaat en dat wil je graag zo houden.

De zaterdag begint al vroeg, met een mooie tour met mijn schoonvader die ook echt een passie voor auto’s heeft. Die tour brengt ons via de A5, die opeens aanmerkelijk kort lijkt, bij een Porsche specialist V.D. Gugten in Bodegraven. Daar mag de wagen even met zijn broeders pauzeren, terwijl wij genieten van de koffie en vooral de Porsche verhalen van de eigenaar. Wat een leuk bedrijf is dat ook.
ProMobility Porsche Targa

Te lang daar verblijven gaat hem niet worden, want ondanks 2 zwaar teleurgestelde afzeggers, die op het laatste moment toch niet mee kunnen rijden, zit het programma afgeladen vol.

Vrouw, familie en vrienden rijden allemaal maar wat graag mee. En oh wat een straf om ze rond te toeren. Dak open en toeren maar. Op snelheid met dak dicht. Hoe hard mocht je ook alweer in Nederland?

Ook mijn mede Porsche fanaten melden zich, wat ook weer leuke plaatjes oplevert van vorige generaties naast deze moderne broeder. En ja, normaal boodschappen doen op de fiets wordt nu zelfs met de auto gedaan. En wat is hij daar geschikt voor zeg. 2 volle tassen gaan met gemak in de laadruimte. Een echte pakezel, zeg maar. Eigenlijk ideaal als gezinsauto.
ProMobility Porsche Targa

ProMobility Porsche Targa

Ook de zondag, met mooi weer, zorgt weer voor heel wat mooie ritten en mijn vrouw begint zich af te vragen of ik nog eens thuiskom. Op maandag breng ik mijn beide dochters nog snel even in de Targa naar school, want dat past natuurlijk makkelijk. En dan is het einde van het genieten toch echt in zicht.

Toch levert dat toeren ook wel af en toe ontnuchterende vragen op als “Kost zo’n uitlaat vervangen iets van 6 of 7 rooitjes….?” Geen idee, maar het voelt een beetje als een booteigenaar vragen hoeveel zijn boot kost.

Over sommige dingen moet je nu eenmaal niet nadenken, maar gewoon van genieten. Dat hebben vele mensen samen met mij gedaan dit weekend.

Thanksz Dick en Jeffrey!

Tom Kuijper

Terug naar alle blogs