WEGGEBRUIKERS VAN DE TOEKOMST.

13 maart 2017

Door het succesvolle scholierenproject rond het event [Z]aan de Wandel ontstonden er de afgelopen tijd nauwe banden tussen het Zaanse Sint Michaël College (SMC) en ProMobility. Het SMC heeft behoefte aan leerzame onderzoeksopdrachten vanuit het bedrijfsleven. Onderzoeken waarvan wij als ondernemers de uitkomsten weer kunnen inzetten in de praktijk. Als automotive ondernemer willen wij graag iets kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid in onze regio en scholieren zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst.

Dat bracht ons op het idee om het SMC te vragen of dit de basis zou kunnen zijn voor een onderzoeksopdracht. Wouter van de Hoef, conrector bij het SMC, reageerde direct enthousiast. Samen met twee afgevaardigden van Politie Zaanstreek, een docent en een team van 7 leerlingen werden de uitgangspunten van een onderzoek naar de veiligheid van scholieren in het verkeer bepaald.

SMC ProMobility Dick Dekker

Het projectteam van het Sint Michaël College in Zaandam met v.l.n.r. Lotte Daas, Tjalling van Assema, Kirsten Vos, Sander Bunschoten Lisa van Gelderen, Jesper van Dijk en Emma Heeremans.

Brede samenwerking.
Naast de betrokkenheid van Politie Zaanstreek hebben de leerlingen zelf ook contact gezocht met een aantal instanties die hun verder op weg zouden kunnen helpen met het verzamelen van gegevens. De Ambulancedienst, de Fietsersbond, Gomes Zaanstad en UBC Uitvaartservice boden daarop spontaan hun medewerking aan. De scholieren werkten zelf een plan van aanpak uit. Ze zijn nog op zoek naar een of meerdere jongeren die betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval en die medewerking willen verlenen aan een interview dat op film wordt vastgelegd.

Filmverslag.
Inmiddels is het projectteam van het SMC druk bezig allerlei informatie te verzamelen en vragenlijsten op te stellen voor het interviewen van de betrokken partijen. Het is de bedoeling alle interviews te filmen en monteren tot een filmverslag van het onderzoek. Onze relatie I-mor, actief in de filmindustrie, heeft professionele apparatuur beschikbaar gesteld en helpt het projectteam bij de eindmontage.

Resultaat.
Wekelijks komt het projectteam van SMC bij elkaar voor overleg. Binnen het team zijn de taken goed verdeeld. Eind mei moet de film klaar zijn voor presentatie onder verschillende doelgroepen. Wij gaan als ProMobility tevens over het project een boekje uitgeven.

Samen in beweging.
Onder de noemer ‘Samen brengen we elkaars wereld in beweging’ nemen wij regelmatig het voortouw om maatschappelijke projecten te realiseren binnen het bedrijfsleven, sportverenigingen, de zorg en het onderwijs. Binnenkort wordt er ook een regioblog gelanceerd. Een soort website waar al het nieuws over deze projecten is te vinden.

Terug naar alle blogs