Autonieuws van Rens: De introductie van een nieuw automodel!

5 oktober 2018

Hoe en wanneer introduceer je als automerk een nieuw model?

Veel nieuwe auto’s zijn ieder jaar weer te vinden op de vijf grote autobeurzen:

  • IAA in Frankfurt;
  • Autosalon van Genève;
  • Autosalon van Parijs;
  • Detroit Autoshow;
  • Tokyo Motor Show.

Hoe zorg je er als automerk nu voor dat jouw nieuwe automodel het meeste opvalt?

Op dit moment is de autoshow van Parijs in volle gang en bezoekers kunnen tot 14 oktober de show bezoeken. De eerste twee dagen was de show alleen toegankelijk voor de pers.

Eén dag voor de persdag lekte het nieuws van de geheel nieuwe BMW 3-serie. Toeval of niet, de meeste aandacht op de IAA van Parijs gaat hierdoor uit naar deze auto.

De nieuwe 3-serie heeft alle ingrediënten in huis om wederom een succes te worden. De auto weegt 55 kilo minder, heeft een stijvere carrosserie én nieuwe dempers gekregen die direct reageren op de mate waarin de vering wordt ingedrukt. Kortom, de auto gaat dus nóg fijner sturen!

bmw-3-serie-g20-16

Ook het interieur is volledig vernieuwd, waarin drie digitale schermen meteen opvallen. Het multimediascherm is voortaan ín en niet meer op het dashboard geplaatst. Het scherm waar je de binnentemperatuur op kunt aflezen is smaakvol boven de bedieningsknoppen geplaatst.

Gelukkig is de nieuwe BMW 3-serie straks nog steeds leverbaar met een zescilinder motor, je krijgt daarvoor een krachtige dieselmotor. Alle benzinemotoren zijn voortaan voorzien van een viercilinder motor, uiteraard kom je aan vermogen hierbij niets tekort. Heb je interesse in de nieuwe 3-serie, vanaf 9 maart staat deze bij de Nederlandse dealers!

En terugkomend op de vraag, hoe en wanneer introduceer je een nieuw automodel? Eén dag eerder dan een autoshow begint dus. Want niemand heeft het over de nieuwe Porsche 911 Speedster. Maar ja, die werd dan ook een dag ná het begin van de show geïntroduceerd. It’s all a matter of timing!

Porsche Speedster

Terug naar alle blogs