5 overwegingen om zakelijk een occasion te leasen

31 oktober 2018

Weet je nog? Die ene collega-ondernemer die je een tijd geleden sprak op een netwerkbijeenkomst? Toen hij jou vertelde dat hij nét zijn leasecontract had ondertekend voor een Volvo V90?

Hoogstwaarschijnlijk zag jij op dat moment meteen de dag voor je, dat hij in zijn gloednieuwe auto bij de dealer zou wegrijden. Woorden als levertijd, lakkleur, bekleding en accessoires zullen ongetwijfeld ook in je zijn opgekomen. En dat is helemaal niet zo gek. Want bij het zakelijk leasen van een auto, gaan we er al snel vanuit dat het gaat om een nieuwe auto. Het leasen van een gebruikte auto is iets waar je misschien minder snel aan denkt, maar wat zeker een hele interessante optie kan zijn.

Hoe lease je een gebruikte auto?
In de basis werkt het zakelijk leasen van een gebruikte auto precies hetzelfde als het zakelijk leasen van een nieuwe auto. Alleen, niet iedere leasemaatschappij biedt dit aan. ProMobility is een van de weinige autoleasemaatschappijen waarbij je terecht kunt om een tweedehands auto te leasen. Stel dat jij zelf een prachtige gebruikte auto ergens hebt gezien, dan bekijken onze leaseadviseurs samen met jou of dit inderdaad een geschikte occasion is om te leasen. Maar stel dat je de voor jou perfecte zakelijke tweedehands auto nog niet hebt gevonden, of je hebt geen tijd om daarnaar te zoeken (of geen zin), dan kun je een zoekopdracht bij ons neerleggen. In ons grote netwerk van dealers en autoverkopers vinden wij meestal een passende occasion die geschikt is om zakelijk te leasen.

Waarom een gebruikte auto leasen?
Zowel bij het leasen van een nieuwe auto, als bij het leasen van een tweedehands auto, zitten er altijd voor- en nadelen aan. Maar wanneer is het nou écht de overweging waard om de stap te zetten naar het zakelijk leasen van een gebruikte auto? We hebben vijf overwegingen voor je op een rij gezet.

 1. Minder waardevermindering.
  Bij een nieuwe auto daalt de waarde direct zodra je wegrijdt bij de dealer. Het klinkt misschien cliché, maar toch is het zo. Als je die eerste grote waardevermindering wilt voorkomen is het dus interessant om een jong gebruikte auto te leasen. Een auto ‘waar de kop al vanaf is’.
 1. WLTP regelgeving
  Door de nieuwe WLTP regelgeving blijken veel nieuwe auto’s toch duurder uit te vallen. Als dat ook het geval is bij de auto die jij graag wilt leasen, heeft dat gevolgen voor de leaseprijs. Als je ongeveer hetzelfde type auto kunt vinden in een tweedehands variant, kan dat al snel aantrekkelijk zijn.
 1. Lagere maandlasten
  Het maandelijkse leasebedrag wordt berekend op basis van vele factoren, maar één daarvan is de waarde van de auto. Een lager maandelijks leasebedrag is te bereiken door bijvoorbeeld een andere nieuwe auto te zoeken met een lagere aanschafprijs of door een aanbetaling te doen. Maar juist ook het zakelijk leasen van een tweedehands auto heeft lagere maandlasten tot gevolg.
 1. Geen lange levertijd
  Weet je welke auto het moet worden? Dan wil je er natuurlijk ook lekker snel in rijden. Niets is vervelender als maanden moeten wachten op je nieuwe leaseauto. Helaas is drie maanden levertijd vaak al ‘normaal’. Voor populaire volledig elektrische auto’s zien we zelfs 12 maanden al voorbij komen! Ondanks dat natuurlijk ook niet iedere occasion zo gevonden is, lukt het vaak wel om binnen twee weken in een gebruikte auto te rijden. En dat is toch prettiger dan drie maanden wachten.
 1. Combinatie van beiden
  Stel dat je ter oriëntatie bij een aantal dealers bent langs geweest en een prachtige demoauto of occasion hebt zien staan, dan hoef je niet langer meer te twijfelen tussen kopen of een andere nieuwe auto leasen. Want die prachtige demoauto of occasion kun je dus ook gewoon bij ons leasen.

Kun je dan iedere tweedehands auto die je ergens ziet staan zomaar leasen via ons? Nee, niet iedere tweedehands auto kan je leasen. We kunnen je helaas niet helpen aan een leasecontract voor een BMW 328i coupé uit 2001 bijvoorbeeld. Zo’n 90% van de tweedehands auto’s die wij leasen zijn minder dan twee jaar oud, hebben een kilometerstand van maximaal 40.000 en een gecontroleerde onderhoudshistorie. Want uiteindelijk willen we er – net als jij – wel zeker van zijn dat de auto waarin jij gaat rijden ook écht de voor jou perfecte auto is.

We horen het regelmatig om ons heen: heel veel ondernemers weten niet dat je dus wel degelijk zakelijk een gebruikte auto kunt leasen. Wil je er meer over weten? Neem gerust contact op met Jeffrey of Richard. Zij kunnen je er alles over vertellen!

Terug naar alle blogs