CASE: Autopech in Italië… en dan?

4 juli 2019

Daar sta je dan. In de zomervakantie, met je hele gezin in Italië, met een kapotte voorruit door een gigantische hagelbui. A recipe for disaster, zou je denken. Nee hoor! Door snelle, professionele pechhulp hebben we de vakantie van Thomas en zijn gezin gelukkig gered. Een potentieel horrorscenario is beperkt tot een ‘goed verhaal op een verjaardag’.

Autopech, het kan ons allemaal overkomen…

Pech in Italië. Het overkwam Thomas vorig jaar, toen hij met zijn gezin op vakantie ging. Met een afgeladen leaseauto en veel enthousiasme vertrok hij met het hele gezin naar Italië, voor een welverdiende zomervakantie. Eenmaal aangekomen in Noord-Italië werden ze getroffen door een hevige hagelbui. Weet je nog, vorig jaar zomer, toen honderden (zo niet duizenden) auto’s en huizen in Noord-Italië schade hadden van de hagel? Nou, Thomas dus ook.

Hij kon geen meter verder meer rijden, want de voorruit van zijn auto lag er zo goed als uit. Wat nu? Hij belde ProMobility. Wij belden vervolgens het bedrijf waar Thomas werkt, met de vraag: mogen we Thomas helpen? Want deze klant had geen pechhulpverzekering in hun leasecontracten opgenomen, maar we konden Thomas natuurlijk niet zo laten staan. “Graag!”, was het antwoord van de wagenparkbeheerder.

Pechhulp van Eurocross

Yes! Groen licht om Thomas zijn vakantie te redden, want je snapt dat we behoorlijk met hem te doen hadden. We belden meteen met onze partner in reishulpverlening: Eurocross. Die kwamen direct in actie, zoals we van ze gewend zijn. Binnen een uur stond er iemand bij Thomas. Zijn auto werd ingenomen, want maken zou te lang duren. Door de vele schades veroorzaakt door de hagelstorm, zaten de garages in de regio bomvol. Om Thomas toch zo snel mogelijk weer aan de pizza’s en pasta’s te helpen, namen we daarom zijn auto in en brachten we een vervangende auto voor de rest van de vakantie. Een auto minstens zo groot en comfortabel als zijn eigen auto. Binnen een paar uur kon Thomas zijn vakantie weer hervatten. Zijn eigen auto werd ondertussen naar Nederland gebracht en gerepareerd.

Kijk, zo zie je maar. Pech in het buitenland hoeft niet altijd uit te draaien op een horrorscenario, zoals urenlang wachten op het brandende asfalt langs de vangrail. Met een snelle, adequate aanpak helpen wij je binnen no time weer op weg. Want wij snappen dat je niet op gedoe zit te wachten en al helemáál niet als je op vakantie bent!

Terug naar alle blogs