Er was eens een leasemaatschappij in een boerderij…

12 november 2019

Wie weleens bij ons in Geervliet is geweest, weet dat we ons kantoor houden in een schitterende gerestaureerde boerderij. Daar schuilt een mooi verhaal achter, want je belandt niet zomaar als zakelijke leasemaatschappij in een boerderij in een dorp met nog geen tweeduizend inwoners.

“We zijn ProMobility gestart in een verzamelpand met meerdere bedrijven in Brielle. Daar huurden we op een gegeven moment twee units, gescheiden van elkaar. Dat was niet ideaal”, vertelt Marc. “Om de groei van het bedrijf te kunnen faciliteren, zochten we iets groters. En toen viel ons oog op de boerderij aan de Oude Singel in Geervliet.”

De oude boerderij van boer Piet

“Ik kom zelf uit Geervliet. Het was vroeger de boerderij van boer Piet de Graaf, die er koeien hield. Wij haalden er vroeger ook onze melk. Dan moest je ’s ochtends een ijzeren kan voor de deur zetten met een kwartje erin, ’s middags zat er dan een litertje melk in. Toen boer Piet de Graaf een boerderij in de polder betrok, is de boerderij in Geervliet daarna omgetoverd tot bedrijfspand, waar door de jaren heen verschillende bedrijven gevestigd zijn geweest. Toen het laatste bedrijf failliet ging, heeft de boerderij zes jaar leeggestaan.”

Van verpauperd naar oogverblindend

Na zes jaar leegstand verkeerde de boerderij ondertussen in een behoorlijk vervallen staat. “Het was echt verpauperd. Het hek was verroest, de luiken hingen scheef en het onkruid stond twee meter hoog.” Toen in het dorp bekend werd dat ProMobility zich in de boerderij zou gaan huisvesten, waren de dorpsgenoten verheugd dat er weer leven in het prominente pand zou komen. “Sommige mensen dachten dat het een soort autoshowroom zou worden, omdat we natuurlijk in de auto’s zitten.” Maar, niets is minder waar. De boerderij is in ere hersteld, smaakvol opgeknapt en ingericht. In samenwerking met architectenbureau Ziggurat (in Heenvliet) en binnenhuisarchitecte Natasja Molenaar, die jaren bij Piet Boon heeft gewerkt. “Het voorste gedeelte bestaat uit acht werkplekken, dat we nog kunnen opschalen naar tien, met een keuken en een vergaderruimte boven. In het achterste gedeelte woon ik zelf met mijn gezin.” En, staat er nog steeds een ijzeren melkkannetje voor de deur? “Nee dat niet meer”, vertelt Marc lachend.

Goed voor elkaar: samenwerken in een goede sfeer

Marc en zijn team zijn trots op hun vestiging van ProMobility in Geervliet. “Sinds de opening in maart 2013 komen klanten graag bij ProMobility over de vloer, zo ervaart Marc. “Er hangt hier een hele positieve sfeer. Na ruim 6 jaar krijgen we nog steeds complimenten over ons kantoor. Die positieve sfeer delen we graag met anderen, dat voelt goed.”

Benieuwd hoe het er nu in het écht uitziet? Kom zeker een keertje langs. Vinden we leuk!

Terug naar alle blogs