Is jouw auto zomerklaar?

29 mei 2019

De zomer staat voor de deur. Oftewel, vakanties en uitstapjes! En dus ook meer en langere autoritten. Dan is het wel zo prettig dat je op je auto kunt vertrouwen. Plan daarom op tijd een onderhoudsbeurt in!

Maak zorgeloze zomerkilometers

Waar gaat de reis deze zomer naartoe? Met het gezin naar het Gardameer, samen naar Barcelona, met vrienden surfen in Bretagne, fietsen in de Alpen of kamperen in Texel. Wat je ook gaat doen, je maakt flink wat kilometers in de zomer. Gepland, maar ook spontaan, want dat zijn vaak de leukste! Het aangename zomerweer is verleidelijk om er lekker op uit te trekken. Doen! Je hebt groot gelijk. Je werkt er immers hard genoeg voor. Tijd om te genieten dus.

Zorgeloos genieten welteverstaan, zonder gedoe. Het laatste waar je op zit te wachten, is pech met de auto. Het is your worst nightmare om met zo’n geel hesje aan langs de kant van de weg te belanden. Dat snappen wij! Ga daarom goed voorbereid op pad en breng ook je auto nog even weg voor een onderhoudsbeurt. Daar heb je niet alleen deze zomer plezier van, maar ook volgend jaar, want van een goed onderhouden auto heb je simpelweg langer plezier.

Is een onderhoudsbeurt wel nodig?

Onze wagenparkbeheerder Rens geeft antwoord: “Auto’s worden steeds beter en sterker, waardoor de meeste auto’s minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben dan vroeger. Maar nog steeds is onderhoud essentieel voor de kwaliteit van je auto.” Hoe vaak dan wel? “Ja, daar is dus geen eenduidig antwoord op te geven. Dat is per merk, model en type motor verschillend. Sommige auto’s hebben zelfs slimme technologie die je rijgedrag meet en daar de frequentie van het onderhoud op afstemt.” Over het algemeen geven nieuwe auto’s zelf aan wanneer de volgende onderhoudsbeurt nodig is. Twijfel je? Bel dan even met de dealer, of met Rens. “Geen probleem, ik help graag!”

Kies je eigen garage

Met een leasecontract van ProMobility ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ook de garage voor het onderhoud van je auto kies je zelf. Natuurlijk hebben wij onze mening waar je het beste heen kunt gaan. Voor de beide regio’s Zaanstad en Voorne-Putten hebben we onze eigen partners voor onderhoud. Maar het is helemaal aan jou, niets moet en alles mag.

Wil je graag een persoonlijk advies? Bel dan ook even met Rens.

Terug naar alle blogs