[Z]aan de Wandel door de ogen van Angela

9 september 2019

Ze loopt al vanaf de eerste editie mee. Dit jaar liep Angela Ross voor team ProMobility, samen met haar kinderen, ex-man en vrienden. “Ik heb het nog nooit zo druk gezien”, vertelt ze. Lees hoe Angela de 2019-editie van (Z)aan de Wandel beleefde.

Een betrokken Zaanse

Het is niet gek dat Angela meeloopt met [Z]aan de Wandel. Ze woont en werkt in de Zaanstreek, kent Dick goed, haar zoon (Finn) werkt bij ProMobility waar ze auto’s leaset voor haar werkgever Beuker in Zaandam én ze houdt van wandelen. Buiten dat vindt ze meedoen vooral belangrijk, om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. “Ik vind het een goed initiatief, waar ik graag aan bijdraag. Je ziet ook echt waar het geld naartoe gaat en het blijft in de regio. Dat is heel tastbaar.”
[Dit artikel loopt door onder deze foto.][Z]aan de Wandel

Top geregeld!

“De sfeer was goed”, vertelt Angela. “Zoals ieder jaar eigenlijk.” Er deed een recordaantal deelnemers mee, dat was goed te merken. “Ik vond het drukker dan andere jaren. Dat kwam denk ik ook omdat ik voor het eerst meedeed aan de 10 km, andere jaren liep ik de 15 km.” Een flinke kluif voor de organisatie om alles in goede banen te leiden. Angela spreekt haar complimenten uit: “Ieder jaar staan er weer zo veel vrijwilligers klaar om alles te regelen. Petje af hoor, dat verdient zeker een pluim. Alles was top geregeld.”

Samen wandelen

Wat maakt deze wandeling zo bijzonder? “Het saamhorigheidsgevoel. Je doet het echt samen. Je leert ook weer nieuwe mensen kennen, want als je zo veel kilometer met elkaar loopt, kom je vanzelf met elkaar in contact en praat je met elkaar.” Het hele gezin wandelt mee. “Jong en oud, leuk toch?” Aan het einde van de dag werd het totaalbedrag bekendgemaakt. Er is dit jaar maar liefst 100 duizend euro ingezameld met [Z]aan de Wandel. “Ja, altijd een mooi moment als het bedrag bekendgemaakt wordt. Daar doe je het toch voor.”

Doe je volgend jaar weer mee? “Zeker. Het is dan de 10e editie. Die wil ik natuurlijk niet missen.”
[Dit artikel loopt door onder deze foto.][Z]aan de Wandel 1

Over [Z]aan de Wandel

Stichting [Z]aan de Wandel organiseert sinds 2011 jaarlijks een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Een initiatief van Dick Dekker, mede-eigenaar van ProMobility in Wormerveer. Meer over [Z]aan de Wandel lees je onder andere op de website, maar ook in een recent gepubliceerd artikel met persoonlijke notes van Dick.

Terug naar alle blogs