“Geen verrassingen achteraf”

13 maart 2020

Er zijn net weer vijf nieuwe Toyota AYGO’s in gebruik genomen. Een routineklusje inmiddels. QPS Works heeft 42 leasecontracten lopen, waarvan vier bij een andere leasemaatschappij. Maar daar gaat Bob mee stoppen. “De samenwerking met ProMobility ligt ons gewoon beter.”

Het begon met negen AYGO’s in 2007, midden in de crisisperiode. “Ja, we zijn in 2006 begonnen met vier uitzendkrachten. Dat zijn er nu 200.” QPS Works is een uitzendbureau voor technisch personeel. De auto’s die Bob bij ProMobility leaset worden door de uitzendkrachten gebruikt om naar opdrachtgevers te rijden. Allemaal Toyota AYGO’s. “De meesten hebben eigen vervoer, maar voor sommigen die dat niet hebben, hebben we auto’s beschikbaar.”

Flexibele leasecontracten

Het aantal berijders wisselt dus. “ProMobility denkt daarin met ons mee, met flexibele leasecontracten. Om te voorkomen dat er auto’s stil voor de deur staan, dat moeten we natuurlijk niet hebben.” Die flexibiliteit kan Bob bijzonder waarderen aan de samenwerking met ProMobility. “We hebben nu nog vier contracten lopen bij een andere leasemaatschappij. Als die aflopen breng ik de volgende termijn ook bij ProMobility onder.”

Heldere afspraken

Bob ziet de leaseauto’s van QPS Works simpelweg als gebruiksvoorwerpen. Daar komt geen emotie bij kijken. “Het zijn gewoon auto’s die onze mensen van a naar b moeten brengen en daar wil ik het maximale uithalen. Een zakelijke overweging dus. Zo simpel is het.” Gebruiksvoorwerpen die intensief gebruikt worden door de uitzendkrachten weliswaar, met de nodige gebruikssporen. “Dat hoort er nu eenmaal bij. In plaats van onze kop in het zand te steken en aan het einde van de leaseperiode voor verassingen komen te staan als de lamp over de auto wordt gehaald, hebben we dit op voorhand bespreekbaar gemaakt met ProMobility. Richard reageerde daar heel goed op. We meteen heldere afspraken gemaakt.”

Bob van der Hoest – directeur/eigenaar van QPS Works – klant sinds 2007.

Terug naar alle blogs