Het jaar van de bewuste berijder

10 maart 2020

Bewust rijden, dat gaat over je hoofd erbij hebben als je in de auto stapt. Ogen op de weg, focus op het verkeer en bezig zijn met wat er op de weg gebeurt. Bewust rijden betekent ook rekening houden. Met elkaar en met het overbelaste verkeersnet in Nederland, om zo met elkaar de grote hoeveelheid files in Nederland te verminderen en de ongelukken die gebeuren door de drukte op de weg. Bewust rijden gaat ook over milieu en gezondheid. Hoe kun jij als berijder iets doen tegen de vervuilende en schadelijke uitstoot van verkeer? En, bewust rijden is verantwoord en veilig de weg op gaan. Zijn jouw ramen altijd schoon en heb je een lifehammer in de auto voor noodgevallen? Kortom, bewust rijden gaat over je verantwoordelijkheid nemen. Een bewuste berijder noemen we dat bij ProMobility.

Verantwoordelijk als zakelijke leasemaatschappij

Als zakelijke leasemaatschappij geven wij om het welzijn van onze berijders. We voelen ons verantwoordelijk om onze berijders te wijzen op de gevaren van de alsmaar volstromende wegen in ons land. Feit is dat het ongelooflijk druk is op de weg, dat we veel CO2 uitstoten met z’n allen, dat auto’s steeds geavanceerder worden, dat we vaker afgeleid zijn in de auto door onze telefoon bijvoorbeeld, dat er iedere dag veel ongelukken gebeuren en dat autoverzekeringspremies stijgen door de toenemende schadelast.

Goed voor elkaar, wat kun jij doen!?

Allemaal waarheden. De vraag is: wat kun jij, als berijder en deelnemer aan dat verkeer, met deze feiten? Met zo’n 1.200 auto’s op de weg voelen wij het als onze taak om onze berijders aan te spreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Niet belerend of betweterig. Maar bescheiden en motiverend. Simpelweg omdat wij onze verantwoordelijkheid willen nemen als zakelijke leasemaatschappij, want ook dat is ‘Goed voor elkaar’.

Terug naar alle blogs