“Leasen geeft me rust”

21 juli 2020

Hij is een fervent autoliefhebber. Na een schitterende Porsche 911 en BMW 5, stapte Alex vorig jaar over op een Tesla 3. Helaas bleek dat toch niet het schot in de roos dat hij hoopte. Kan gebeuren! Dus schoten we Alex te hulp om het zo goed en snel mogelijk op te lossen.

Toen hij Marc een paar jaar geleden leerde kennen via Tafelronde Voorne-Putten besloot Alex te gaan leasen. “Hij had me al vaker geadviseerd om zakelijk te leasen, omdat het voordeliger zou zijn, maar toen wilde ik er nog niet aan.” Waarom nu wel? “Ik had mijn oog laten vallen op een jong gebruikte BMW in Stuttgart. Marc heeft ‘m naar Nederland gehaald en zo ben ik een leasecontract aangegaan.”

Alles wordt geregeld

En, hoe bevalt zakelijk leasen? “Naast dat het financieel interessant is, geeft het me vooral rust. Alles wordt geregeld.” Zoals vorig jaar, toen hij in een vervelende situatie belandde. “Toen ik ’s ochtends bij mijn auto kwam was deze helemaal leeggehaald. Alle apparatuur was eruit gestolen.” De schade was groter dan de restwaarde en dus werd zijn auto total loss verklaard. “ProMobility anticipeerde direct op de situatie. Binnen een dag had ik een goede, gelijkwaardige leenauto. Dat ging allemaal heel soepel.”

Tesla Model 3 Performance… of toch niet

Toen eenmaal bleek dat zijn auto total loss was, moest Alex op zoek naar een nieuwe. “Ik vond het een mooi moment om over te stappen op elektrisch. Zo kon ik nog net de gunstige bijtellingsregeling van 2019 meepakken.” Hij koos voor een Tesla Model 3 Performance. “De aflevering was overigens perfect geregeld bij Tesla. Daar hoor je vaak negatieve verhalen over, maar bij mij was alles netjes georganiseerd.” Aan het elektrisch rijden en het laden onderweg moest Alex, die flink wat kilometers per jaar maakt, best wel even wennen. “Het is een mindset. Het dwingt je tot een rustpunt.” Na 23 duizend kilometer op de weg en heel wat rustpunten bij laadstations, besloot Alex dat elektrisch rijden toch niets voor hem is. Op dit moment althans. “Ik maak vaak lange ritten van zo’n 700 kilometer. En ik heb een druk bestaan. De uren die ik besteed aan laden, besteed ik liever aan privézaken.” Alex belde Marc, die alle begrip had voor de situatie en meteen in actie kwam. “Geen moment heeft hij gezegd: dat kan niet. Binnen een paar weken had hij een nieuwe klant voor mijn Tesla en was de situatie opgelost.” Eind goed, al goed. Zijn Tesla heeft een nieuwe berijder die wel toe is aan elektrisch rijden en Alex rijdt nu een Audi A8 (diesel) om snel en efficiënt Europa door te reizen.

“Bij ProMobility word ik behandeld zoals ik ook met mijn eigen klanten omga. Heel ontspannen en niet alleen puur zakelijk. We delen dezelfde filosofie: ik verkoop niet wat je wil hebben, maar wat je nodig hebt.”

Terug naar alle blogs