“De persoonlijke benadering stond mij meteen aan”

14 augustus 2020

Cees Dekker had nog nooit eerder auto’s geleased. De regionale betrokkenheid trok hem over de streep om bij de Zaanse vestiging van ProMobility te leasen.

De aanleiding van de samenwerking tussen de twee Zaanse bedrijven is de deelname van een team van Kistenfabriek de Boer aan [Z]aan de Wandel. “Ik wist dat Dick de initiatiefnemer is. Tijdens [Z]aan de Wandel kwam ik in aanraking met reclame van ProMobility.” En dat inspireerde Cees om de mogelijkheden van zakelijke lease te onderzoeken. Hij vroeg twee offertes op: één bij ProMobility en één bij een andere grote, landelijke partij. Jeffrey pakte het contact met Cees op en ging meteen aan de slag. “De persoonlijke benadering van ProMobility stond mij meteen aan. Jeffrey is wel twee keer langsgekomen om de offerte door te spreken en onze vragen te beantwoorden. Het is namelijk de eerste keer dat we leasen. Hij heeft ook een overzichtelijke berekening gemaakt om het verschil tussen eigen auto’s en leaseauto’s in beeld te brengen.” En dat stond in schril contrast met de andere partij die hij heeft benaderd, maar waar hij nog altijd geen offerte van heeft ontvangen. “Toevallig werd ik laatst gebeld door die partij met de vraag hoe het ermee stond, terwijl ik nog steeds wachtte op de offerte. Dat is wel typerend voor het verschil met ProMobility.”

Drie Tesla’s: een bewuste keuze

Cees heeft met Kistenfabriek de Boer drie zakelijke leasecontracten lopen. Zijn compagnon, de verkoper en hijzelf rijden alle drie in een Tesla. Een bewuste keuze. “We maken houten kisten en werken dus met grondstoffen. We nemen duurzaamheid serieus. Zo zijn we onder andere SKH-FSC®-gecertificeerd. Dat betekent dat ons hout uit duurzaam beheerde bossen komt.” Elektrisch rijden bevalt hem goed. “Ik zou niet meer terug willen.”

Maatschappelijk verantwoord bezig zijn

De keuze voor ProMobility heeft ook te maken met de regionale en maatschappelijke betrokkenheid. “Het is fijn om zaken te doen met iemand uit de buurt. Je gaat makkelijker bij elkaar langs voor een kop koffie.” De maatschappelijke betrokkenheid, met onder andere [Z]aan de Wandel, vindt hij een pluspunt van ProMobility. Ook Cees investeert namelijk graag in goede doelen. “We zijn een erkend leerbedrijf en hebben mensen van de sociale werkplaats gedetacheerd. Mijn compagnon en ik vinden het allebei belangrijk én leuk om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.”

Terug naar alle blogs