“Support your locals”

13 november 2020

Onder het motto ‘support your locals’ klopte Cock Sierhuis in 2011 bij ProMobility aan. Letterlijk, want ProMobility Wormerveer en Floris Groep zijn nagenoeg buren van elkaar.

De overstap naar ProMobility

“Via bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer kenden we elkaar natuurlijk al. We hadden onze leaseauto’s toen nog onder gebracht bij een grote leasemaatschappij ergens in het land. Toen we in contact kwamen met ProMobility besloten we om een paar aflopende leasecontracten bij ProMobility af te sluiten.” En dat beviel goed, heel goed zelfs. En dus bracht Cock, directeur/eigenaar van Floris Groep, steeds meer en meer leasecontracten bij ProMobility onder. “Inmiddels bestaat bijna het hele wagenpark uit leaseauto’s van ProMobility. We hebben nog een paar leasecontracten elders. Als die aflopen, brengen we die ook bij ProMobility onder.”

Vertrouwen als basis

Dat zijn zo’n 30 auto’s. Personenauto’s en bedrijfswagens. Cock is verantwoordelijk voor het wagenpark van Floris Groep, maar besteed veel uit aan ProMobility. “We hebben een paraplu-overeenkomst, waarin we de kaders en richtlijnen hebben vastgelegd. Daarbinnen mogen berijders zelf een leaseauto uitzoeken. Aan het einde van het traject hoef ik alleen maar te tekenen. Dat scheelt een hoop werk.”

Een samenwerking op basis van vertrouwen dus. Eén van de voordelen van lokaal zakendoen, vertelt Cock. “Bij een grote leasemaatschappij in het land ben je één van de velen en bekruipt het gevoel dat je er niet toe doet. Bij ProMobility heb ik het gevoel dat we op de eerste plek staan, door de persoonlijke aandacht.” Hoe merk je dat? “Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de manier hoe er met verzoeken wordt omgegaan. Het team van ProMobility reageert altijd adequaat en denkt mee als er iets aan de hand is.” Cock geeft het voorbeeld dat hij twee keer een bestelde auto moest afzeggen. “Door een wijziging in het personeelsbestand liepen zaken net even anders. Dat hebben we bespreekbaar gemaakt met ProMobility. Samen zijn we tot een passende oplossing gekomen.”

Lokaal betrokken

Als lokaal georiënteerde organisatie hecht Cock met Floris Groep veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Nog een gemene deler met ProMobility. “We zijn bijvoorbeeld sponsor van veel sportverenigingen. En we wandelen ieder jaar mee met [Z]aan de Wandel, het initiatief van Dick.”

Terug naar alle blogs