De werkplek van ProMobility Wormerveer

16 januari 2020

Geen gerestaureerde boerderij, zoals in Geervliet. Maar een ruimte in het pand van AutoTop. “Iedere dag zie ik ‘onze’ auto’s”, aldus Dick Dekker, mede-eigenaar van ProMobility. “Natuurlijk is een kantoor nodig, maar verbinding aangaan met mensen heeft niets met een fysieke locatie te maken. Dat gaat over contact maken. Ook buiten kantoor.”

De manier hoe Dick en zijn team in kantoor Wormerveer terechtgekomen zijn, is typerend voor de werkwijze van het Zaanse team van ProMobility. Namelijk via via. “Ik kende Peter van den Top, eigenaar/directeur van AutoTop, nog van de Junior Kamer Zaanstreek. Zo zijn we in contact gekomen en in april 2010 het gebouw bij AutoTop ingetrokken”, vertelt Dick.

“Ik ruik de brandstof”

De twee partijen werken, hoe kan het ook anders, veel met elkaar samen. Tot grote blijdschap van Dick. “Ik kom uit de dealerbranche. Ik heb iets met dat ‘garage gevoel’ en ben blij dat ik nog steeds de brandstof ruik.” Daarnaast zorgt het ook voor een nóg betere verbinding met de klant. “Onze klanten zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen voor onderhoud van hun auto, maar we adviseren wel om naar AutoTop te gaan. Veel klanten doen dat ook. Als ik langs de werkplaats van AutoTop loop, zie ik vaak auto’s van onze klanten staan. Dan vraag ik even snel wat ermee aan de hand is. Zo houd ik contact met de auto’s én de berijders. Dat zijn van die kleine, waardevolle dingen die er toch toe doen.”

Veel meer dan alleen een kantoor

De fysieke locatie van de ProMobility-vestiging in Wormerveer is dus in hetzelfde gebouw als AutoTop, aan de Soldaatweg 11. De daadwerkelijke werkplek van Dick, Jeffrey en Finn reikt echter tot de hele Zaanstreek. Ze bellen wat af op een dag, bewegen zich actief in verschillende Zaanse netwerken en zijn zo altijd “in beweging”, zoals Dick het noemt. Dat heeft alles te maken met zijn visie als ondernemer, maar ook als mens. “Ik wil bijdragen aan de regio waarin we bedrijfsmatig actief zijn. Want waar gaat werken en ondernemen nou eigenlijk over? Waarde creëren als mens, vind ik. Die boodschap breng ik over op Jeffrey en Finn.”

Die visie heeft hij jaren geleden ontwikkeld tijdens zijn actieve bijdrage aan de Junior Kamer Zaanstreek, waar hij is afgezwaaid als voorzitter. “De Junior Kamer heeft me gemotiveerd om maatschappelijk van betekenis te willen zijn.” Die motivatie heeft onder andere geresulteerd in het initiatief [Z]aan de Wandel, dat mede door een persoonlijke ervaring van Dick tot stand is gekomen. [Z]aan de Wandel is een jaarlijkse wandeling (sinds 2011) door de Zaanstreek waarmee geld wordt opgehaald in de strijd tegen borstkanker. “Natuurlijk is ons doel om geld op te halen, maar nog belangrijker vind ik dat [Z]aan de Wandel mensen verbindt.” Beweging veroorzaken doet Dick ook als voorzitter van Bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer (BVNM). “We verbinden bedrijven en brengen mensen bij elkaar. Door krachten te bundelen, bereiken we meer en kunnen we er voor elkaar zijn.”

Dus ja, de échte werkplek van ProMobility Wormerveer? “Daar waar bedrijven zijn en mensen bij elkaar komen, daar zijn wij.”

Terug naar alle blogs