Glenn en Bram over stagelopen bij ProMobility

28 mei 2021

Stagelopen in dit coronaschooljaar is niet voor iedere student even makkelijk. Hoe regel je dat? En welk bedrijf zit nu op een stagiaire te wachten? Nou, ProMobility dus! We namen begin dit jaar niet één, maar twee stagiaires aan: Glenn en Bram. Natuurlijk om ons te ondersteunen, maar ook om deze twee jonge, enthousiaste gasten verder te helpen in hun carrière.  

Maak kennis met Glenn

Hij is pas 21 jaar, maar weet nu al wat hij wil: de commerciële kant op. Een baan als accountmanager ziet hij wel zitten. Zijn stageperiode bij ProMobility heeft dat alleen maar bevestigd en zijn kijk op het commerciële vak verbreed. “Wanneer iemand ‘sales’ of ‘verkoop’ zegt, dan is de associatie keiharde verkoop en harde cijfers. Maar dat is bij ProMobility helemaal niet het geval. Dat heeft mij positief verrast. Het gaat hier echt om vrienden voor het leven maken. Het gevoel dat je mensen écht helpt, in plaats van alleen maar bezig zijn je salestarget te halen. Zo kan het dus ook.” 

Zijn stage begon in februari 2021 en loopt bijna ten einde. Glenn volgt de tweejarige hbo-opleiding associate degree in de richting sales en accountmanagement. “De stagebegeleider van mijn vorige stageplek is een bekende van Dick. Zo kwam ik bij ProMobility terecht.” Een stageplek om de hoek voor Glenn, die in Koog aan de Zaan woont. 

“Super leerzaam om in de praktijk te zien”

Glenn kijkt mee met de commerciële werkzaamheden van Jeffrey en Finn. “Ik leer bijvoorbeeld offertes opstellen en een verkoopgesprek voeren. Eigenlijk leer ik de hele salesstroom binnen ProMobility kennen. Super leerzaam om te zien hoe het in de praktijk gaat!” Zijn stageopdracht is een tool of systeem ontwikkelen om opgedane contacten te registeren en op te volgen, om leads te genereren. “Het team van ProMobility is heel actief in de Zaanstreek, bij netwerkborrels en business clubs. Daar komen vaak contacten uit. Ik ontwikkel een systeem om die contacten niet kwijt te raken en op te volgen.”

Maak kennis met Bram

Hij kende Dick nog van zijn vorige stage bij ’t Lokaal. Toen hij hem vroeg of er een stageplek beschikbaar was bij ProMobility, had Dick net Glenn aangenomen. Maar met TrafVic Kids als nieuw maatschappelijk project, zag Dick toch kansen voor Bram. En zo startte ook Bram begin van dit jaar aan zijn stage bij ProMobility. 

“Als ik straks weg ben, gaan de acties gewoon door” 

Tot grote vreugde van Bram. “Die waardering heb ik ook meerdere keren uitgesproken. Superfijn dat dit kan. Ik voel mij hier heel erg gewaardeerd en serieus genomen. En ik krijg heel veel vrijheid om eigen ideeën uit te werken.” Bram zit in het laatste jaar van de mbo-opleiding marketing en communicatie. Zijn stageopdracht is meer bekendheid in de Zaanstreek generen voor TrafVic Kids, een maatschappelijk project dat gesteund wordt door ProMobility. “Dat begon met een projectplan. Met daarin acties en stappen om die bekendheid te vergroten. En nu, in de laatste fase van mijn stage, zijn we de eerste acties uit dat plan aan het uitrollen.” Maar zijn plan houdt niet op na zijn vertrek. “Als ik weg ben ligt er een stappenplan voor Finn om dit verder uit te werken.” Bram werkt dan ook het meeste met Finn samen. “Het doel is dat dit het project van Finn wordt. Waar Dick en Jeffrey zich al inzetten voor [Z]aan de Wandel, moet dit Finn zijn ding gaan worden.”

Bram kijkt terug op een leerzame en leuke stageperiode. “De manier hoe iedereen met elkaar omgaat heeft het meeste indruk op mij gemaakt. Zo vriendelijk en sociaal. Iedereen is gedreven en werkt hard. Dat inspireert mij. Op zo’n plek wil ik later ook terechtkomen.” 

Samen stagelopen in coronatijd

In het begin van het jaar werkten de jongens veel vanuit huis. Daarna steeds vaker op kantoor, de vestiging van ProMobility Wormerveer. “Ingewerkt worden op afstand is best lastig. Ik was blij dat we op een gegeven moment meer naar kantoor mochten”, vertelt Bram. Bram en Glenn overlappen altijd één dag waarop ze samenwerken. Glenn vertelt: “Dat is leuk, want we leren veel van elkaar. We hebben allebei onze eigen opdracht natuurlijk, maar toch kunnen we elkaar vaak wel even helpen. En het is natuurlijk gezellig. Ja, wij hebben echt mazzel met onze stage bij ProMobility. Dat besef ik mij heel goed.”

Terug naar alle blogs