De elektrische rijervaring van Alex

29 augustus 2022

Hij was geen felle tegenstander of voorstander van elektrisch rijden. Toch voelde hij wel een drempel bij elektrisch rijden. Onbekend maakt onbemind? Alex reed vijf dagen in een elektrische Mercedes EQB en deelt zijn ervaring. 

Het laden. Daar zag Alex Arfaras (Country Manager bij agap2 Netherlands in Amsterdam) op voorhand het meest tegenop. “Ja, dat leek me een beetje omslachtig. Ik heb veel afspraken buiten de deur. Met mijn eigen auto (benzine) sta ik vijf minuten bij het tankstation en kan ik weer door. Met een elektrische auto moet je toch meer plannen en rekeningen houden, dacht ik.”

Een Mercedes EQB via Gomes

Jeffrey regelde dat Alex kon proefrijden om kennis te maken met elektrisch rijden. En niet in de eerste de beste elektrische auto, maar een heuse Mercedes EQB, beschikbaar gesteld door Mercedes-dealer Gomes (bedankt Wouter Betjes!). Tot grote vreugde van Alex: “Een behoorlijke upgrade in vergelijking met de Volkswagen T-Roc die ik nu rijd. Dat was een fijne bijkomstigheid.” 

Eigen laadpaal een must

Alex accepteerde het aanbod van Jeffrey. Van woensdag tot maandag reed hij in de elektrische Mercedes. Hij maakte zo’n 600 kilometer. “Ik heb de auto twee keer helemaal volgeladen. Ik ben ermee naar het werk geweest (van Alkmaar naar Amsterdam), heb afspraken bezocht en privé uitstapjes gemaakt in het weekend.” En, hoe beviel het? “Heel goed. De actieradius van deze auto is flink, dus ik hoefde niet vaak te laden. Desondanks heb ik wel geconstateerd dat een eigen laadpaal voor de deur cruciaal is, voor mij althans. Dat vind ik wel een belangrijke voorwaarde als ik elektrisch zou gaan rijden.” Ook het comfort en het rijplezier staat hem wel aan. “Het is even schakelen, figuurlijk dan he, maar ik kan wel wennen aan de stilte en het vermogen. En het is natuurlijk ook nog eens een hele mooie auto.”

Met het oog op de toekomst

Zijn huidige leasecontract loopt over 2,5 jaar af. Gaat hij dan voor een elektrische leaseauto? “Die kans is groot. Over 2,5 jaar zijn de ontwikkelingen natuurlijk nog verder wat betreft laden en actieradius. Ook met het oog op de toekomst en het milieu, alles bij elkaar opgeteld, is de kans groot dat ik voor een elektrische leaseauto kies.” 

Wil jij ook ervaring opdoen in een elektrische auto? Laat het ons weten! Wij laten je graag kennismaken met elektrisch rijden.

Terug naar alle blogs