Waarom fietsend naar het werk?

19 mei 2022

Ja, je weet natuurlijk allang dat fietsen naar je werk heel veel voordelen heeft. En toch pak je vaak de auto. Gewenning? Gemakzucht? Tijdgebrek? Je hebt zo je redenen. Als jouw duurzame mobiliteitspartner geven we om jouw mobiliteit én welzijn. Daarom zetten we nog maar eens de voordelen van fietsen naar je werk uiteen. Misschien zit het gouden ei of juiste duwtje in de rug er voor jou bij om morgen (nee vandaag nog!) toch die fiets uit de garage te pakken. Heb je geen prettige woonwerkfiets en houdt dat je tegen om te fietsen naar je werk? Lease er dan één bij ProMobility.

1. Kostenbesparing

Vaker de fiets pakken bespaart een hoop kosten. Zowel voor een werkgever als werknemer. Fietsen is simpelweg goedkoper dan autorijden. Zo is om te beginnen de aanschaf of lease van een fiets goedkoper dan een auto. Maar ook de onderhoudskosten zijn minder en de verzekering is goedkoper. Vergelijk je een fiets met een brandstofauto? Dan scheelt het ook aanzienlijk in tankkosten. Tot slot zijn mensen die vaker fietsen, minder vaak ziek. En ook dat scheelt in de verzuimkosten. Wil je als werkgever weten hoeveel je bespaart? Bereken het hier met de speciale calculator van de Fietsersbond.

2. Gezonder en gelukkiger

Bewegen is goed voor je. In eerste instantie voor je lijf, maar ook zeker voor je mentale gezondheid. Fietsen maakt je vitaal. En dat heeft weer zo z’n weerslag op je gestel en welzijn, thuis én op je werk. Met een fit lijf en opgeruimd hoofd heb je minder kans om ziek te worden en zit je een stuk lekkerder in je vel.

3. Tijdbesparend

In sommige gevallen ben je sneller op de fiets dan met de auto. Zeker als je tijdens de spits reist. Je vermijdt de files. En dat is een heerlijk gevoel, om met de wind door je haren stilstaande auto’s te passeren. Het scheelt een hoop tijd én frustratie. En als je aan het einde van de dag thuiskomt, hoef je ook geen haast te maken om naar de sportschool te gaan, want jij hebt je work-out al gehad. Kijk, zo bespaar je nóg meer tijd.

4. Goede deal via je werk voor een mooie fiets

Veel werkgevers hebben een interessante regeling voor werknemers om een mooie fiets te leasen. Zo’n mooie elektrische fiets voor de deur maakt fietsen naar je werk nog aantrekkelijker. Ook ProMobility biedt fietslease voor elektrische leasefietsen. Meer weten? Bel ons, bespreek je wensen en ontdek de mogelijkheden.

5. Een duurzame mobiliteitsoplossing

Mobiliteit is een grote vervuiler. De CO2-uitstoot van één reizigerskilometer van een elektrische fiets is 26x zo klein als die van een auto. Bij een alleen rijdende forens is dit zelfs een factor 40. (bron: Fietsersbond) Als je de fiets pakt, draag je dus ook je steentje bij aan een duurzamere wereld. En dat is geen onbelangrijke reden om morgen toch de fiets te pakken, gezien de gevolgen van de klimaatverandering.

6. Minder ziekte, meer productiviteit

Volgens onderzoek is iemand die de fiets pakt naar z’n werk gemiddeld een dag minder ziek in het jaar. Gemiddeld zijn we acht dagen ziek per jaar. Iemand die fietst naar het werk is gemiddeld zeven dagen ziek. Vergeet ook niet dat bewegen preventief werkt op verschillende ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten.

7. Minder drukte op de weg en parkeerplaatsen

Pak je de fiets, dan ontlast je ook ons wegennet en de parkeerplaatsen. Want wat is het druk overal hè? Wegen en parkeerterreinen zijn vaak overvol. We zijn immers maar een klein landje met heel veel mensen die zich willen bewegen.

 

Hebben we je geïnspireerd om vaker de fiets te pakken? We hopen het van harte! Ontbreekt de motivatie omdat je geen goede (elektrische) fiets hebt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van een zakelijke leasefiets. We vertellen het je graag.

Terug naar alle blogs