Warmtetips voor onderweg

25 augustus 2016

Het is warm, héél warm. Dat is heerlijk natuurlijk en vele ProMobility berijders genieten van dit lekkere weer. Natuurlijk willen wij dat iedereen deze warmte zo goed mogelijk doorstaat. Dus daarom hebben we de volgende goedbedoelde warmtetips voor jullie.

Warmtetips voor onderweg:

  1. De eerste tip is een inkoppertje. Heb je geen airco? Dan doe je waarschijnlijk het raam open om een beetje af te koelen. Doe in dit geval 1 raam aan de kant van de bestuurder open en 1 raam schuin achter. Dus: linksvoor en rechtsachter. Zo waait het lekker door. Zet de ramen en deuren van de auto ook even open voordat je instapt. Zo verdwijnt de ergste hitte.
  2. Gebruik de ventilatie. Je hebt dan misschien wel geen airco, een luchtsysteem heeft elke auto. Zet alle stromen open en zorg ervoor dat je deze niet direct op jezelf of de medepassagiers richt.
  3. Kies voor zonneschermen. Zonneschermen tegen de achterste ruiten houden de passagiers op de achterbank uit de zon. Ook warmt de auto zo minder snel op. Staat je auto geparkeerd? Dan kun je ook grote zonneschermen op de voor- en achterruit gebruiken, om zo de warmte tegen te gaan.
  4. Wees alert op de symptomen van uitdroging! Uitdroging is een sluipmoordenaar, men heeft vaak te laat door hoe ernstig de situatie is. Krijg je last van spierkrampen, misselijkheid en vermoeidheid? Zorg dan dat je meteen voldoende vocht inneemt en waarschuw een dokter!
  5. Drink voldoende water. Zorg dat er altijd een flesje water in je auto ligt.
  6. Rust op tijd. Hitte vergt veel van je lichaam. Veel mensen hebben moeite met concentreren als het warm is. Stop dus om het uur om even de benen te strekken en wat te drinken.
  7. Gooi geen koud water over de auto. Wil je de auto snel laten afkoelen met een emmer koud water? Dit kun je beter niet doen. Door de plotselinge temperatuurverschillen kan de lak barsten en dat zou zonde zijn.
  8. De laatste – zeer belangrijke – tip. Laat niemand achter in de auto! Even een boodschap doen en je hond of kind in de auto achterlaten? Absoluut niet. Het kan in de auto in korte tijd kokend heet worden.

ProMobility hitte warmtetips

Geniet van de zon en pas goed op elkaar!

Terug naar alle blogs