Hoe (een) Porsche mij motiveert om van iedere dag een perfecte dag te maken

19 juli 2016

Een paar weken geleden schreef Rens Böllermann er al over in zijn rubriek ‘Autonieuws van Rens’: de nieuwe Porsche Panamera is uit en is vanaf november in ons Nederlandse straatbeeld te zien. Porschefans als wij zijn, maken nieuw uitgebrachte Porschemodellen ons altijd razendenthousiast! Maar waar zit ‘m dat eigenlijk in, vroeg ik mijzelf af. Wat maakt dat ik zo blij word van een Porsche? En hoe inspireert het merk Porsche mij in mijn werk?

De Porsche 911 is een jongensdroom.

Een droom die soms ooit echt werkelijkheid wordt. Het is een supersportauto vol mystiek en historie. De Porsche 911 bestaat namelijk al meer dan 50 jaar en is in die tijd steeds geëvolueerd. Vanaf het moment dat je fysiek instapt, maakt deze auto je gek, met zijn degelijke en mooie materialen die de auto tot in detail afwerken. Zo’n auto van topkwaliteit is wat mij betreft de hoge aanschafprijs méér dan waard. En als je gaat rijden, besef je pas echt dat deze auto zich onderscheidt van de massa. Enerzijds door het gemak waarmee de auto door het dagelijks verkeer beweegt en anderzijds door de kracht die vrijkomt zodra je gaat ‘sporten’ met de Porsche 911. De sensatie die je ervaart door de mix van g-krachten, de kracht die de motor geeft aan de banden en het (uitlaat)geluid dat je kippenvel bezorgt: een Porsche is een pure beleving.

De nieuwe Porsche Panamera: lef verandert alles.

Een Panamera is geen 911 natuurlijk. Maar wat ik toch knap vind van Porsche is hoe het bestaande Panamera-model is behouden, terwijl er opvallende vernieuwingen zijn aangebracht. Het oude model was een grote zware auto, die toch het authentieke Porschegevoel goed wist over te brengen. Ik ga ervan uit dat dit bij het nieuwe model alleen nog maar beter is. Daarnaast is het mooi om te zien hoe de Panamera past in het gamma en een volwaardig familielid is. Zo lijkt de achterkant van de auto veel op de laatste versie van de 911 Coupé. Lef verandert alles, zegt Porsche over hun nieuwe Panamera. Dat laat Porsche met deze auto zeker zien. Of de ontwikkeling nu groots en baanbrekend is of slechts subtiel gericht op details, lef is altijd hard nodig.

[calltoaction]

Het is die houding en het perfectionisme dat mij inspireert.

Ooit heb ik zelf in Finland een week lang in een Porsche mogen rijden. Dat was een ervaring om nooit te vergeten! Het geluid, de wegligging (ga maar eens met een auto met het gewicht van de motor achterin, op sneeuw en ijs de bocht door…) en de perfectie van het Porscheteam dat deze reis organiseerde. Werkelijk alles was tot in detail geregeld. Ik heb daar zo van genoten dat het mij ook enorm motiveert dit zelf na te blijven streven. Dit gevoel verdienen anderen ook! Het inspireert mij lef te hebben om te veranderen en te groeien. En om klanten een perfecte ervaring te geven bij ProMobility. Altijd. Het is inderdaad zoals Porsche over de Panamera zegt: lef verandert alles.

Unknown-2

ProMobility had het lef om te starten in een lastige periode in de markt.

Veel kleine leasemaatschappijen werden tien jaar geleden opgeslokt door ‘de grote jongens’. Maar toch vonden Marc Noyons en Dick Dekker een manier om hun ideeën waar te maken. Zij besloten het onderscheid te maken in een markt met een product dat al jaren bestaat en weinig verandert, door een andere manier van zakendoen. Iets wat wij nog steeds doen. Daarbij spelen maatwerk en flexibiliteit een grote rol, maar ook het mensgericht werken in plaats van productgericht. Wij willen jou eerst graag leren kennen. Op zoek naar de klik. En als die er is, dan wordt het vast wel iets tussen ons. Zo voelen wij het.

Dit betekent het voor mij.

En wat betekent ‘lef verandert alles’ voor jou?

Richard Vos

Terug naar alle blogs