Binnen drie weken rijden in een leaseauto naar keuze? Dat kan met een importauto.

19 april 2016

In de afgelopen vijf jaar is de import van gebruikte personenauto’s in Nederland met maar liefst 60% toegenomen, zo is te lezen in een artikel in de Volkskrant. Volkswagen staat met stip op nummer één als meest geïmporteerde merk in Nederland, met Mercedes-Benz en Toyota respectievelijk als nummer twee en drie. Ook gerenommeerde Duitse merken als Opel en Audi staan in de autoimport top tien, laten recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien.

Importeren van leaseauto’s kan in alle segmenten interessant zijn

Dat import van met name Duitse auto’s populair is in Nederland, merkt ook ProMobility – als autoleasemaatschappij onder andere een specialist op het gebied van importauto’s. “Ten onrechte bestaat nog weleens het beeld dat importeren van vooral duurdere auto’s voordelig is. Maar dat beeld klopt niet. Behalve een mogelijk financieel voordeel in het hogere segment, zijn er andere redenen te noemen waarom het importeren van nieuwe of jong gebruikte leaseauto’s in het lagere of middensegment ook interessant kan zijn”, zo vertelt Richard Vos, onze leaseadviseur en importspecialist.

Vijf voordelen van importeren en leasen bij ProMobility

Wat is er nu precies zo interessant aan het importeren van een auto? Wij hebben vijf voordelen van het importeren en leasen bij ProMobility voor je op een rij gezet:

1  Tijdwinst
Als je hebt besloten om in een nieuwe leaseauto te gaan rijden, dan heb je deze natuurlijk liever nog vandaag dan morgen in je bezit. Veel auto’s zijn in Nederland echter niet op voorraad, zeker als je bepaalde opties wilt. Door niet alleen naar Nederland maar ook naar Europa te kijken, vergroten we die voorraad. Daarmee is de kans groot dat je binnen drie weken in een leaseauto naar keuze rijdt.

2  BPM-besparing
Het BPM-bedrag is een belasting op iedere geregistreerde personenauto. Dit wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Auto’s in het hogere segment hebben vaak een zwaardere motor met meer CO2-uitstoot en dus een hoger BPM-bedrag. Bij import van jong gebruikte duurdere leaseauto’s kan in sommige gevallen de BPM gunstig uitvallen.

3  Bijtelling
In de afgelopen jaren is het bijtellingspercentage zo’n beetje hét toverwoord geweest in elke autocommercial. Zakelijke rijders werden massaal blij gemaakt met leaseauto’s in gunstige bijtellingsklassen. Auto’s met 7% en 14% bijtelling werden nog volop aangeboden in 2015. ProMobility importeert regelmatig de Audi A3 e-tron en de Volkswagen Golf GTE uit 2015, waardoor je als leaseautorijder nog minimaal vier jaar van 7% bijtelling profiteert.

4  Europees netwerk
ProMobility werkt samen met een Europees netwerk van groothandelaren die nieuwe auto’s inkopen tegen gunstige tarieven. Naast het feit dat binnen dit grote netwerk alle kennis in huis is om de juiste auto op de juiste manier te importeren, levert dit netwerk vaak ook voordelige leasetarieven op.

5  Groter aanbod
Als je binnen Nederland zoekt naar een jong gebruikte leaseauto met verschillende extra’s, dan is dat meestal zoeken naar een speld in een hooiberg. In Duitsland is het aanbod van auto’s met bijzondere opties vaak groter. Door niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland te zoeken, vergroot je de kans op een leaseauto die volledig aansluit bij jouw wensen.

Het importeren van een auto kan dus altijd interessant zijn. Toch is het ook weer niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt een specialist nodig die het hele importproces in goede banen leidt. Als importerende partij weet ProMobility precies wat wel en wat niet kan volgens alle geldende wet- en regelgeving. Het enige dat jij aan ons hoeft te vertellen, is welke auto je precies zoekt. Nadat we de juiste auto voor je hebben gevonden, is deze meestal binnen drie weken met een op maat gesneden leasecontract voor jou beschikbaar. Wij weten precies waar we de juiste auto’s kunnen vinden en laten een eigen chauffeur de auto netjes naar Nederland brengen. Zo bewegen wij mee met de continu veranderende leasemarkt en kunnen we steeds weer van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten.

Wil je meer weten over het importeren van een leaseauto? Bel of mail gerust met Richard Vos. Hij legt je graag alles uit over de mogelijkheden.

 

Terug naar alle blogs