Anita Montenij: ‘Mijn nieuwe e-bike!’

15 augustus 2016

Al lange tijd wilde ik meer bewegen en meer buiten zijn, want werken bij ProMobility is heel leuk, maar ik zit wel bijna heel de dag op een bureaustoel binnen. Een sportschool of iets dergelijks zou dan wel een oplossing kunnen zijn om meer te bewegen, maar dan ben ik niet in de buitenlucht. En om nou te gaan fietsen naar mijn werk, tien kilometer enkele reis, met heel vaak tegenwind, was voor mij ook niet echt verleidelijk.

Een elektrische fiets kopen, net als mijn collega Agaath, kwam toen in mij op. Dat leek me wel wat. Dus ik naar de fietsenwinkel bij mij in de buurt, Fietsplus van Oudenaarden aan ’t Woud  in Brielle. Wat een hoop elektrische fietsen hebben ze tegenwoordig bij de gewone fietsenwinkel. Ze hebben zelfs occasions! Al snel zie ik een mooie fiets die precies in mijn plaatje past. De verkoper vraagt of ik een stukje wil fietsen? Natuurlijk! Ik ben er gelijk uit: fietsen op een elektrische fiets is gaaf, dit is wat ik wil! Eenmaal terug in de fietsenwinkel zeg ik dit ook. De verkoper vraagt of ik nog andere modellen wil proberen, maar dat is niet meer nodig. Ik ben eruit en heb hem gelijk gekocht.

En nu ben ik al een week of drie de trotse eigenaar van mijn mooie e-bike! Inmiddels ben ik al een aantal keer van Brielle naar ons kantoor in Geervliet gefietst. Wat is dit geweldig. Het is gewoon fietsen, maar dan met veel minder wind!  Met de auto is mijn reistijd een minuut of twintig en nu met de fiets doe ik er zo’n vijfentwintig tot dertig minuten over. Qua tijd is het dus maar een kleine investering en nu ben ik lekker in beweging en ben ik lekker buiten. Anita Montenij ProMobility e-bike

Als je woon-werkverkeer ongeveer 10 km is, dan is de e-bike dus écht een uitvinding! Toch, met slecht weer kies ik nog echt wel voor de auto…. 🙂

Anita Montenij

Terug naar alle blogs