Porsche Driving Experience

15 maart 2016

14 Februari was het zover. Na maanden op YouTube allerlei filmpjes bekeken te hebben mochten we – met enkele tussenlandingen – de grond van Levi aanraken. Fins Lapland, 175km boven de Poolcirkel is ons scenario voor de komende dagen.

Met dikke jassen aan gaan we de Porsche “marketing machine” in. De Camp4S-deelnemers, dat zijn wij. Tot in de puntjes is alles verzorgd en het grote avontuur kan beginnen.

Op de eerste rij-dag worden we naar het gebied gereden dat in de zomer een moeras is en in de winter als circuit mag dienen met allerlei oefenbanen en trainingcircuits die dagelijks door mannen in shovels worden geprepareerd.

Porsche 911 Carrera S Coupé

We leren de Porsche 911 Carrera S Coupé gecontroleerd over het ijs te laten glijden middels een slalom parcours en de cirkel (en daarbij met name onze rechtervoet bedwingen). De “Scandinavian Flick” wordt ons eigen gemaakt en dit is ons mantra voor de resterende dagen.

Gereden wordt met de 991 fase 2, deze auto heeft de nieuwe 3.0 6-cilinder turbo motor welke het immense koppel over een groot toerengebied beschikbaar stelt. Op het ijs heeft dit minder toegevoegde waarde dan de gemonteerde spijkerbanden, maar we hebben er wel mooi van mogen genieten! Wat klinkt die sportuitlaat toch WAANZINNIG goed! En wat een droomreis is dit!

Richard Vos rijdt Porsche 911

Richard Vos in actie

Noorderlicht

Na de tweede dag in volle zon door het prachtige, met een dikke laag sneeuw gevulde, landschap gedrift te hebben volgt er een sneeuwscootertocht. Tijdens deze tocht komt het Noorderlicht doorzetten en dit maakt deze trip nog bewonderenswaardiger.

Op de laatste dag rijden we kort met de 911 Carrera 4S, de vier-wielaangedreven versie, om het verschil tussen twee- en vierwielaandrijving in de drift te ervaren. “Look-into-direction” aldus de instructeurs. Vervolgens mogen we ons weer uitleven in onze vertrouwde 911 Carrera 2S en genieten we nog van de tijd die ons tegoed gedaan wordt.

Superlatieven schieten tekort om deze reis te beschrijven en ik zal nog decennia nagenieten van alle mooie foto’s en filmpjes die we gemaakt hebben. Met name drie woorden van de instructeurs zijn blijven hangen in mijn “core”: PSM – OFF – COMPLETELY

Wat een belevenis!

Richard Vos

Leaseadviseur ProMobility

Terug naar alle blogs