Het tweede leven van een ProMobility leaseauto.

8 november 2017

Vraag je je ook wel eens af: “Wat gebeurt er eigenlijk met mijn leaseauto nadat ik hem aan het einde van het contract heb ingeleverd bij ProMobility?”. De auto die je een aantal jaar veilig overal heeft gebracht waar je naartoe wilde. De auto die je beschermde tegen hitte, regen en kou onderweg, die met je meedronk als je flesje water omviel en de kruimels verzamelde van de koekjes van je kinderen, kortom waar je lief en leed mee hebt gedeeld. Waar jij goed voor hebt gezorgd,  die ook goed voor jouw heeft gezorgd en je veel veilige kilometers bezorgde.

Inleveren

Wat gebeurt er nu met die auto als je hem hebt achtergelaten bij de dealer waar je vol trots je nieuwe leaseauto hebt opgehaald. Of bij een van de ProMobility vestigingen? Op het moment dat de auto ingeleverd is, gaan wij verder met het zorgen voor jouw oude auto, wij gaan ervoor zorgen dat hij een mooi tweede leven tegemoet gaat.

Als je de auto niet bij een van de ProMobility vestigingen hebt ingeleverd, laten de auto ophalen op de locatie waar je hem hebt achtergelaten en brengen hem naar onze opslag locatie in Geervliet . Daar gaan we bepalen of de auto nog bij ProMobility mag blijven of dat we afscheid van hem gaan nemen.

Onafhankelijke inspectie

Alle auto’s laten we door een onafhankelijke partij beoordelen op externe, interne en mechanische status:

  • Extern: zit er schade aan de auto en zo ja wat voor schade is het? Natuurlijk heeft elke auto na een aantal jaren wel kleine gebruiksschades of krasjes. Hier hebben wij ook geen enkel probleem mee en daar doen wij nooit moeilijk over. Maar een deuk of dikke kras op de bumper heeft kortweg invloed op de waarde van de auto.
  • Intern: is de bekleding heel en schoon? Is er gerookt in de auto? Hoe is de algemene status van het interieur?
  • Mechanisch: opname van de kilometerstand, branden er lampjes die onderhoud, olie ed. signaleren, klinkt de motor zoals die hoort te klinken, dus geen rateltjes, tikjes ed.

Van deze beoordeling wordt een rapport opgemaakt, inclusief foto’s. Er wordt een onderscheid gemaakt in acceptabele schades en niet-acceptabele schades. Mijn collega Rens Böllerman beoordeelt of we eventuele schades gaan doorbelasten, of niet. En daarbij zijn wij écht onderscheidend te opzicht van vele andere leasemaatschappijen. Wij doen niet zo moeilijk en gaan altijd met jou in overleg.

Sommige auto’s zijn nog zo mooi en goed dat we vinden dat ze het waard zijn nog een tijdje voor onze klanten aan de slag te gaan als voorloopauto (bij wachttijd op een nieuwe leaseauto), verhuurauto en soms als aan de voorwaarden wordt voldaan, een tweede leven als officiële leaseauto. Een klein aantal auto’s vindt direct via ons een nieuw plekje.

ProMobility Leaseauto

Verkoop via online autoveiling

De meeste ingeleverde auto’s worden door ons aangeboden via de online veiling van BCA, waar zo’n 2.500 handelaren bieden op onze auto’s. Deze handelaren verkopen de auto’s weer aan hun klanten. Waarmee de auto aan zijn tweede leven begint en misschien wel weer het water uit een omgevallen waterflesje opvangt en de kruimels van de kinderkoekjes verzamelt, maar vooral de nieuwe eigenaar vrijheid biedt en veel veilige kilometers bezorgt.

Groetjes,

Agaath

 

 

Terug naar alle blogs