Dick als Ereburger van Gemeente Zaanstad

7 november 2018

Onze directeur Dick Dekker is afgelopen dinsdag 6 november in het zonnetje gezet door locoburgemeester Gerard Ram van de Gemeente Zaanstad. Dick ontving tijdens de 30e Zaanse Ondernemersdag in een bomvol Zaantheater de penning van Ereburger van Gemeente Zaanstad uitgereikt.

Dick heeft de gemeentelijke onderscheiding gekregen vanwege de maatschappelijke initiatieven die hij de laatste jaren geïnitieerd heeft. Zo is hij de oprichter van ‘t Lokaal in Wormerveer dat bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenbrengt door middel van een stagebureau, een datalab en een samenwerkingsplatform voor projecten.

Daarnaast is Dick Dekker natuurlijk alom bekend als initiatiefnemer van [Z]aan de Wandel, een wandelevenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker, dat wij met ProMobility natuurlijk warm omarmen en al jaren financieel steunen. Ook Anna’s Huis is zo’n initiatief dat Dick genomen heeft. Anna’s Huis is een plek waar zorg wordt geboden aan mensen met kanker.

Wethouder Gerard Ram roemde in zijn toespraak Dick’s kracht om mensen samen te brengen voor een hoger, Zaans, doel. ‘Het is jouw missie om mensen in de Zaanstreek samen te brengen, om ervoor te zorgen dat we samen de samenleving beter maken. Je weet dat je die anderen nodig hebt om het voor elkaar te krijgen. Het is een enorme kracht van jou om juist krachten in ánderen los te maken.’

Alle collega’s van ProMobility zijn bijzonder trots dat Dick deze onderscheiding heeft mogen ontvangen. Wij weten als geen ander hoe lang en hoe hard Dick zich voor deze mooie doelen heeft ingezet, zonder daarbij aan zichzelf te denken, maar aan de Zaanse regio die hem zo lief is.

Terug naar alle blogs