‘Een goed huisvader’

14 februari 2018

Laatst werd ik opnieuw blij verrast toen iemand vroeg of het mogelijk was om vierseizoenbanden te krijgen.
Deze persoon is zich er goed van bewust dat zijn auto als het ware ook zijn gereedschap is en daar zorgt hij dan ook goed voor. Het geeft mij een voldaan gevoel als iemand met regelmaat de staat van zijn auto controleert, dat is nog eens een goed huisvader voor zijn auto!

Maar wat is nou een goed huisvader eigenlijk? De goed huisvader is een juridisch principe dat ervan uitgaat dat iemand zich redelijkerwijze als een verantwoord persoon gedraagt en die alles doet wat nodig is om (voorzienbare) schade te voorkomen.

Je kunt los van een goed huisvader voor je auto, voor veel andere zaken ook een goed huisvader zijn. De laatste tijd houd ik mij veel bezig met deze vraag, want ik wordt binnenkort vader van een dochter! Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar hoe bereid je jezelf daarop voor?

Ons huis is er klaar voor, de babykamer is ingericht en de laatste klussen aan huis worden binnenkort afgerond.Een aantal boeken heb ik al gelezen, waarvan ‘Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ een échte aanrader is! Jan Versteegh stelde zich deze vraag ook af en in zijn programma ‘Jan wordt vader’ heb ik deels kunnen zien hoe hij zich heeft voorbereid.

Tot voor kort wist ik niet hoeveel babyspullen er verkrijgbaar zijn. Mijn eerste bezoek aan Babypark maakte veel indruk, je kunt de grootte van deze winkel vergelijken met een vestiging van Ikea! Bij binnenkomst krijg je een ‘boodschappenlijst’ waarop alles staat wat je nodig hebt en dat is veel kan ik jullie zeggen!

Gelukkig heb ik meer verstand van auto’s dan van babyspullen. Toen we een kinderwagen gingen kopen, was ik de ‘vering’ en ‘bagageruimte’ aan het testen. Zo kon ik mijn rol als wagenparkbeheerder in deze winkel toch een beetje toepassen.

Ook na de geboorte van onze dochter blijf ik met veel plezier mijn rol als cliëntbeheerder uitoefenen. Hopelijk blijven de ProMobility berijders mij steeds opnieuw verassen hoe goed zij als een echte ‘goed huisvader’ met hun leaseauto omgaan. Dat kun je ook wel een klein beetje zien als vader of moederschap nietwaar ?

Wordt vervolgd!

Groet,

Rens Böllermann

Terug naar alle blogs