De 5 voordelen van sale and leaseback

29 november 2018

De slimste investering in jouw wagenpark

Stel dat je op dit moment je wagenpark in eigen beheer hebt, maar liever wilt overstappen op zakelijke lease. Dan ben je misschien geneigd te denken dat je dit stap voor stap moet regelen, bijvoorbeeld iedere keer op het moment dat een auto aan vervanging toe is. Niets is echter minder waar, het is heel goed mogelijk om in één keer over te stappen op zakelijk leasen. Sale and leaseback noemen we dat.

Wat houdt sale and leaseback in?

Bij sale and leaseback investeren wij als autoleasemaatschappij als het ware in jouw bedrijf door jouw auto of gehele wagenpark over te nemen tegen een prijs die we samen overeenkomen. Op basis van de waarde van de auto’s en jouw wensen omtrent het leasen, maken we de leaseovereenkomst in orde. Vervolgens lease jij jouw auto of wagenpark weer van ons terug. Zo simpel is het!

Voordelen van sale and leaseback

De economie trekt steeds verder aan en dat maakt investeren interessant. Door jouw wagenpark geheel of gedeeltelijk aan ons te verkopen en het vervolgens van ons terug te leasen, kun je op een aantrekkelijke manier geld vrijmaken om in andere zaken te investeren. Daarnaast heeft deze vorm van zakelijk leasen veel andere voordelen. De belangrijkste vijf voordelen van sale and leaseback hebben we hier voor je op een rij gezet. 

  1. Stabiele maandelijkse lasten

Het kapitaal dat je in jouw wagenpark hebt geïnvesteerd komt bij sale and leaseback weer beschikbaar voor jou. Vervolgens betaal je ons maandelijkse leasekosten. Dit bedrag is iedere maand hetzelfde (behoudens natuurlijk de brandstofkosten) en dat is wel zo prettig. Bij sale and leaseback weet je dus iedere maand waar je aan toe bent en voorkom je uitschieters op het gebied van onderhoudskosten of eventuele schades.

  1. Geen gedoe met schades en onderhoud

Als je schade hebt gereden, je met pech langs de weg staat of er onderhoud aan je auto gedaan moet worden, ben je toch steeds ongemerkt veel tijd kwijt om alles te regelen en te organiseren. Bij sale and leaseback is dat verleden tijd. Wij ondersteunen jou zo goed mogelijk bij de afhandeling van alles wat te maar maken heeft met schade en onderhoud van jouw zakelijke leaseauto’s. Je staat er dus nooit meer alleen voor en dat is wel zo prettig.

  1. Focus op dat waar jij goed in bent

Iedereen heeft zijn eigen specialisme – je kunt nu eenmaal niet overal goed in zijn. Hoe meer zakelijke auto’s je in bezit hebt, hoe meer tijd het beheer daarvan kost. Kostbare tijd die je veel beter kunt besteden aan zaken waar jouw expertise ligt. Onze expertise is het leasen van auto’s en het goed beheren van een wagenpark. Wij helpen jou dus graag bij vraagstukken over mobiliteit in jouw bedrijf. Door sale and leaseback maak je je wagenpark overzichtelijker en kun jij je focus leggen op dat waar jouw bedrijf goed in is.

  1. Iedere paar jaar in een nieuwe auto rijden

Het zakelijk leasen van een auto maakt het makkelijker om regelmatig in een nieuwe auto te rijden. Als je de auto’s zelf bezit, dan zul je de auto’s ook zelf moeten verkopen (of inruilen) als je in een andere auto wilt gaan rijden. Op dat moment heb je een aanzienlijk bedrag nodig om de nieuwe auto te financieren. Niet iedere ondernemer heeft dat zomaar beschikbaar. Door gebruik te maken van sale and leaseback ruil je de auto aan het eind van de leaseperiode in en betaal je ‘gewoon’ een nieuw gecalculeerd maandelijks leasebedrag.

  1. Geen gedoe met verkoop en restwaarde

Als je een auto in eigen bezit hebt, dan is het altijd weer afwachten wat de restwaarde is op het moment dat jij deze wilt verkopen of inruilen. De periode van onderhandelen over een goede prijs breekt aan. Als je gebruik maakt van sale and leaseback, hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Onderhandelingen over inruilwaardes liggen op ons bordje. En in het leasebedrag calculeren wij standaard een reëel bedrag in voor de te verwachten restwaarde, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan aan het einde van de leaseperiode.

Hoe regel je sale and leaseback?

Heb je binnen jouw bedrijf één of meerdere zakelijke auto’s op de balans staan en denk je nu bij jezelf ‘had ik maar een leasecontract afgesloten’ dan kijken we graag voor jou wat de mogelijkheden zijn. Zeker als je op een andere plek geld hebt geleend om je wagenpark te financieren, loont het de moeite om te onderzoeken of sale and leaseback een optie is. Vraag het gerust aan onze leaseadviseurs!

Terug naar alle blogs