Appen en autorijden: gewoon niet doen

22 oktober 2019

Appen en autorijden gaan niet samen. Dat weet je natuurlijk allang. Niemand doet het, zogenaamd. En toch hebben wij regelmatig met schades te maken veroorzaakt door de gevaarlijke combinatie van appen en autorijden. Dat is onnodig en simpelweg niet zo slim. De oplossing? Gewoon niet doen, vinden wij van ProMobility.

Met landelijke campagnes wijst de overheid bestuurders op de gevaren van appen en autorijden, de politie heeft zelfs een speciale camera waarmee ze bestuurders die appen achter het stuur kunnen beboeten en verzekeraars belonen hun klanten met polis-korting als ze niet appen achter het stuur. Dus, laten we eerlijk zijn: “wist ik niet” of “dat overkomt mij niet” gaan niet echt op als geloofwaardig excuus om toch die telefoon te pakken achter het stuur. Toch?

Voorkom onnodig gedoe

Maandelijks, soms zelfs wekelijks, hebben wij (als zakelijke leasemaatschappij met ruim elfhonderd contracten) te maken met schades die vermoedelijk zijn veroorzaakt door bestuurders die meer aandacht hadden voor hun telefoon dan voor het verkeer op de weg. Vaak kop-staartbotsingen. Natuurlijk is het lastig te bewijzen dat app-gedrag de onomstotelijke oorzaak is. Sommige bestuurders die voor je rijden remmen echt heel snel. Toch kunnen we grofweg stellen dat dit soort aanrijdingen wel degelijk te voorkomen zijn. Dit zijn onnodige schades, vinden wij. Met onnodig leed en onnodige rompslomp. Kortom, gedoe waar niemand op zit te wachten. Wij niet en jij al helemaal niet!

Gewoon niet doen

Natuurlijk zijn we er voor al onze berijders. Je kunt altijd op ons rekenen, ook als je schade hebt gereden omdat je toch net dat ene appje verstuurde achter het stuur: we komen je altijd helpen. Maar, liever doen we het niet. Liever zijn we niet nodig in dit soort gevallen. Liever willen we dit soort gevallen voorkomen. Daarom willen we bij deze een oproep doen over appen en autorijden, niet om je de les te lezen, maar gewoon omdat we graag goed voor elkaar zijn en geven om je welzijn. Dus appen en autorijden: gewoon niet doen.

Terug naar alle blogs