“Er was eens een leasemaatschappij in een boerderij…”

2 december 2019

Wie weleens bij ons in Geervliet is geweest, weet dat we ons kantoor houden in een schitterende boerderij. Daar schuilt een mooi verhaal achter, want je belandt niet zomaar als zakelijke leasemaatschappij in een boerderij in een dorp met nog geen tweeduizend inwoners. Enthousiast vertelt Marc hoe dat zo is gekomen.

“We zijn ProMobility gestart in een verzamelpand met meerdere bedrijven in Brielle. Daar huurden we op gegeven moment twee units, gescheiden van elkaar. Dat was niet ideaal”, vertelt Marc. Om de groei van het bedrijf te kunnen faciliteren, zocht hij iets groters. “Zo viel mijn oog op de boerderij in Geervliet.”

De oude boerderij van boer Piet

“Ik kom zelf uit Geervliet. Het was vroeger de boerderij van boer Piet de Graaf, die er koeien hield. Wij haalden er vroeger ook onze melk. Dan moest je ’s ochtends een ijzeren kan voor de deur zetten met een kwartje erin, ’s middags zat er dan een litertje melk in. Daarna is de boerderij nog een bedrijfspand geweest. Toen dat bedrijf vertrok, heeft het zes jaar leeggestaan.”

Van verpauperd naar verblindend

Na zes jaar leegstand verkeerde de boerderij ondertussen in een behoorlijk vervallen staat. “Het was echt verpauperd. Het hek was verroest, de luiken hingen scheef en het onkruid stond twee meter hoog.” Toen door het dorp gonsde dat ProMobility kantoor zou gaan houden in de boerderij, waren Marc’s dorpsgenoten verheugd dat er weer leven in het prominente pand zou komen. “Mensen dachten in eerste instantie dat het een soort autoshowroom zou worden, omdat we natuurlijk in de auto’s zitten.” Maar, niets is minder waar. De boerderij is in ere hersteld en smaakvol opgeknapt, in samenwerking met architectenbureau Ziggurat uit Heenvliet en een binnenhuisarchitecte. “Het voorste gedeelte bestaat uit acht werkplekken, dat we nog kunnen opschalen naar tien, met een keuken en een vergaderruimte boven. In het achterste gedeelte woon ik zelf met mijn gezin.” En staat er nog steeds een ijzeren kan voor de deur? “Nee dat niet meer”, vertelt Marc lachend.

Goed voor elkaar: samenwerken in een goede sfeer

Marc en zijn team zijn trots op hun vestiging van ProMobility in Geervliet. “Toen we net klaar waren met de renovatie in maart 2013, hebben we een open huis georganiseerd. Voor klanten, maar ook voor mensen uit het dorp die nieuwsgierig waren naar het eindresultaat.” Mensen komen graag bij ProMobility in Geervliet over de vloer, zo ervaart Marc. “Zo’n bijzondere werkomgeving creëert een positieve sfeer, die delen we graag met anderen, dat voelt goed.”

Terug naar alle blogs