Open in onze calculaties: waarom en hoe?

17 oktober 2019

Voor Marc Noyons, mede-eigenaar van ProMobility, is openheid in calculaties de normaalste zaak in de wereld. “Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik het anders zou moeten doen. Het is toch logisch dat je een klant laat zien waarvoor hij betaalt?” Marc vertelt over de transparante werkwijze van ProMobility.

Toch is het vrij ongebruikelijk in de leasewereld om zó open te zijn over de berekening van het leasetarief, zo blijkt. Iets waar Marc zich over verbaast. “Vaak komt er automatisch een bedrag uit een online tool gerold en dat is het dan. Het ontbreekt aan onderbouwing.”

Het leasetarief inzichtelijk

Bij ProMobility gaat dat er duidelijk anders aan toe. “We nemen de tijd, gaan zitten met de klant en nemen hem of haar mee in de berekening: hoe komen we tot dit leasetarief? In onze vergaderkamer zetten we het grote scherm aan, openen ons leasecalculatiesysteem en zo gaan we stap voor stap alle componenten af waaruit het leasetarief is opgebouwd. Ik wil zeker weten dat de klant begrijpt waarvoor hij betaalt en welke keuzes we maken.” Ook de marge van ProMobility is zichtbaar. “Wij moeten er toch aan verdienen? Daar zijn we heel eerlijk in. Dat mogen klanten gewoon zien. Geen enkel probleem. Ze mogen zelf bepalen of ze dat een fair prijs vinden.”

Geen verrassingen achteraf

Afschrijving, restwaarde, rente, reparatie en onderhoud zijn een paar van die componenten die het leasetarief bepalen. Dan zijn er ook de algemene voorwaarden nog, benadrukt Marc. “Je kunt voor € 100,- in de maand een Porsche 911 rijden. Dat is rekenkundig helemaal niet mogelijk, alleen als de algemene voorwaarden heel strak zijn afgesteld en de leasemaatschappij bij ieder wissewasje het leasetarief naar boven bijstelt. Dan ben je als klant écht aan de beurt.” Een constructie waar ProMobility ver vandaan wil blijven. “Wij leggen liever een prijs neer waarmee we onze service waar kunnen maken, met aandacht en kwaliteit, zonder dat we het tarief continu moeten ophogen. Niemand zit te wachten op verrassingen, tussentijds of achteraf.”

“Wij kunnen iedereen in de ogen aankijken”

Vertrouwen is de basis van iedere samenwerking met ProMobility, daar is Marc heel duidelijk in. “Dat bereik je door open en eerlijk te zijn.” Daarnaast is het voor Marc een vanzelfsprekendheid om transparant te zijn. “Ik zou niet anders kunnen, als mens. Zo zit ik in elkaar. Dat geldt ook voor Dick en onze teams. Wij willen geen leasemaatschappij zijn die over de rug van onze klanten groter wordt. Andere leasemaatschappijen groeien misschien sneller, maar wij groeien veel duurzamer. En belangrijker nog: wij kunnen iedereen recht in de ogen aankijken en hebben plezier in ons werk. Dat is veel waardevoller.”

Terug naar alle blogs