Gebruik jij deze 6 vergeten opties op je auto?

14 september 2020

Het zijn allang niet meer alleen de duurdere auto’s uit het hogere segment die uitgerust zijn met opties. Ook de middenklasse en kleinere auto’s zijn vaak rijkelijk voorzien van handige opties. Ken jij ze al? Belangrijker nog: gebruik jij ze ook? We zien in de praktijk dat veel opties niet gebruikt worden, omdat berijders niet van het bestaan weten, ze zijn vergeten of niet weten hoe handig ze zijn. Finn helpt je graag herinneren aan de vergeten opties op je auto!

Ze maken je leven niet alleen een stuk makkelijker, maar helpen je ook om veilig de weg op te gaan. “Zeker als je moe bent is het handig dat je auto met je meedenkt en net even een trilling geeft als je van je baan afwijkt of een piepje als je een auto over het hoofd ziet bij het invoegen. Het zijn die kleine dingen die net het verschil kunnen maken tussen een botsing of een rustige autorit”, vertelt Finn, die als commercieel medewerker werkt bij onze vestiging in Wormerveer en dus heel de dag in de weer is met het uitzoeken van auto’s, opties en het maken van offertes.

1. Virtual Dashboard

Wist je dat je je dashboard kunt instellen naar je persoonlijke voorkeuren? “Vaak zien we dat de standaard fabrieksinstellingen nog ingesteld zijn als we de auto terugkrijgen, terwijl je het bij veel auto’s kunt inrichten zoals jij wilt.” Voeg bijvoorbeeld je navigatie toe en lijst met contactpersonen, zodat je ziet wie er belt. Dan hoef je je hoofd niet meer af te wenden… wel zo veilig.

2. Lane Assist

Met Lane Assist blijf je altijd veilig op je rijbaan. Dwaal je af en dreig je de vluchtstrook op te gaan of een baan op te schuiven? Dan geeft je auto een trilling, piepje of stuurt je automatisch weer terug je eigen baan op, afhankelijk van het type auto en de instelling van je Lane Assist.

3. Verkeersbordenherkenning

“Weet je van jezelf dat je gemakkelijk te hard rijdt? Dan is verkeersbordenherkenning ideaal. Je dashboard geeft altijd aan hoe hard je mag rijden. Vooral handig als je het gebied niet kent.” Zo kun jij je focussen op het verkeer, terwijl je auto in de gaten houdt hoe hard je mag rijden.

4. Stuurverwarming

Wel zo lekker nu de herfst nadert: stuurverwarming. Nooit meer koude handen in de auto. “Vaak zit het knopje naast je stoelverwarming, met de afbeelding van een stuur erop.”

5. Dodehoekwaarschuwing

We hebben allemaal weleens dat schrikmoment gehad, dat je wilt invoegen en op het laatste moment ziet dat er toch een auto in je dode hoek zit. Vaak gaat het (net) goed, maar soms gaat het ook weleens goed fout, vaak met vergaande gevolgen. “Vrij simpel te voorkomen door je dodehoekwaarschuwing aan te zetten, dan krijg je vanzelf een signaal als er iemand in je dode hoek zit terwijl jij wilt invoegen.”

6. Adaptive Cruise Control

“Je hoeft niet op de Route du Soleil of Autobahn te zitten om je cruise control aan te zetten. Ook in Nederland is cruise control hartstikke slim om te gebruiken.” Zeker als je Adaptive Cruise Control hebt, een snelheidsregelaar die zijn tempo automatisch aanpast aan je voorganger. “Zo blijf je altijd op gepaste afstand van de auto voor je en voorkom je gevaarlijke situaties op de weg.”

Terug naar alle blogs