7 favoriete elektrische auto’s van Jeffrey

12 oktober 2020

Jeffrey is een echte autoliefhebber, zoals het hele team van ProMobility eigenlijk. Als ‘petrolhead’ houdt hij van ‘dikke auto’s’, het liefst met gierende pk’s. Elektrisch rijden zit dan ook niet meteen in zijn natuur. Toch raakt ook Jeffrey steeds enthousiaster over de elektrische auto’s die op de markt komen. Dit zijn Jeffrey’s favorieten!  

 1. Volvo XC40 Recharge

“Ik vind veel elektrische auto’s iets te futuristisch. Dat is niet zo’n mijn ding. De elektrische Volvo XC40 lijkt voor mij nog het meest op een ‘gewone auto’. Het is gewoon écht een mooie bak. Volvo positioneert zich sowieso sterk de laatste tijd, vind ik. Volvo is hip, mooi en steeds betaalbaarder.”

2. Volkswagen ID.3

“Dit wordt absoluut een hype, zo stelt Volkswagen. Na de Kever en Golf is de ID.3 hét revolutionaire model van Volkswagen. Althans, zo verkoopt Volkswagen de ID.3. En ik moet zeggen dat ik daar ook wel in geloof. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook goed. Je krijgt veel waar voor je geld.”

3. Volkswagen ID.4

“De grote broer van de ID.3. Groter, krachtiger en een flinke actieradius. Spreekt voor zich, lijkt me.”Favoriete elektrische auto's

4. BMW i4

“Als je een BMW-liefhebber bent, dan is dit een fantastische elektrische auto. Een typisch BMW-ontwerp. De i4 is ook nog eens heel sportief, met een flink vermogen.”

5. Skoda ENYAQ iV 80

“Een gaaf ding. Net als de 60 trouwens, de ‘kleinere’ uitvoering (lees: de accu is kleiner). Skoda zet de ENYAQ iV 80 in de markt als een comfortabele grote elektrische SUV. Fijne zakelijke auto, maar ook privé ideaal om met het hele gezin op pad te gaan.”

6. Porsche Taycan

“Ja, natuurlijk kan deze dikke Porsche niet ontbreken in dit rijtje. Dat lijkt me logisch als autoliefhebber. Een schitterende elektrische sportwagen. Porsche is pure emotie. En dat is aardig gelukt met deze Taycan, ook al ontbreekt het gevoel van de verbrandingsmotor…”Porsche Taycan 4S (1)

7. Polestar 2

“Wist je dat Polestar van Volvo is? Vroeger was het een uitvoering van Volvo. Nu is het een opzichzelfstaand merk. Ik ken de Polestar 2 zelf nog niet zo goed, maar hij ziet er heel gaaf uit en ik hoor er goede verhalen over.”

Jeffrey’s visie op elektrisch rijden

“Natuurlijk moet er iets gebeuren aan onze vervuilende uitstoot en is elektrisch rijden een stuk beter voor het milieu, maar ik kijk er toch nog een beetje met een schuin oog naar. Ik zie er absoluut de voordelen van, maar ben ook kritisch: hoe ‘groen’ worden de accu’s geproduceerd en hoe ‘groen’ wordt de stroom opgewekt waar je op rijdt? Daar valt nog veel te winnen. Ik volg daarom ook de ontwikkelingen van waterstof als brandstof op de voet. Ook een interessant alternatief, volgens onderzoekers. Kortom: ja, ik ben vóór elektrisch rijden op dit moment, maar ik denk dat er nog veel ontwikkelingen zullen komen op gebied van duurzame mobiliteit.”

Terug naar alle blogs