Elkaar iets gunnen

30 december 2020

Hij gunt het vooral zijn buren op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer. Maar Rob doet ook zaken met ProMobility omdat hij goed te spreken is over de dienstverlening.

Lokaal zakendoen

Aannemings- en hoveniersbedrijf Germieco is gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein in Wormerveer als de Zaanse vestiging van ProMobility. Daarnaast is directeur Rob Konijn net zo beweeglijk in het Zaanse netwerk als Dick en Jeffrey. “Ik kom ze overal tegen. Jeffrey en ik zitten bijvoorbeeld allebei in het bestuur van de Zaanse Ondernemersdag. En Dick en ik weten elkaar altijd te vinden in het steunen van goede doelen. Ik vind [Z]aan de Wandel en Anna’s huis waanzinnig mooie initiatieven van Dick.” Rob vindt het niet meer dan logisch dat je elkaar dan iets gunt. “Als zij een stukje straatwerk hebben voor hun pand, dan zou ik het ook waarderen als ze mij bellen.”

Al tien jaar in contact

De zakelijke relatie gaat zo’n tien jaar terug, vertelt Rob. “We begonnen toen met een paar bedrijfswagens en aantal personenauto’s. Op een geven moment zijn we dat gaan afbouwen en hebben we auto’s in eigen beheer genomen. Dat heeft niets te maken met de dienstverlening van ProMobility, maar had andere redenen. Een bewuste keuze in onze bedrijfsvoering.” Ondertussen kwam Rob ‘de jongens van ProMobility’ nog steeds overal tegen. Toen hij met de gedachte speelde om opnieuw te gaan leasen, sprak hij Jeffrey aan. “Ik wilde investeren in vier volledig elektrische wagens, om met de tijd mee te gaan en gebruik te maken van het gunningsvoordeel bij onze opdrachtgevers. We werken voor de publieke sector, met name voor Gemeente Amsterdam, met een behoorlijk groen en duurzaam beleid. Met elektrische wagens kom je eerder in aanmerking voor opdrachten.”

De overstap naar elektrisch

Dus bestelde Rob twee 100% elektrische pick-ups bij Nissan. “De levertijd was vier maanden en in de tussentijd raakte ik met Jeffrey in gesprek. Ik vroeg hem om mee te kijken.” En zo nam ProMobility uiteindelijk de order bij Nissan over en stelde een leasecontract op voor Germieco. Daar kwamen later nog twee elektrische Volkswagens (e-Golf) bij. Sinds 3,5 jaar leaset Rob zelf een hybride Audi bij ProMobility. “We hebben nu vijf stekkerauto’s in de zakelijke lease bij ProMobility, daar ben ik heel blij mee.”

Terug naar alle blogs