Duurzame mobiliteit: hoe ziet de toekomst eruit?

7 december 2021

De wereld van zakelijke mobiliteit verandert continu. De pandemie heeft deze veranderingen alleen maar versterkt. Ondanks flinke gevolgen, heeft het ook gezorgd voor innovatie en verandering. Zeker voor de zakelijke mobiliteit. Er is meer behoefte aan flexibiliteit. Ook duurzaamheid speelt al jaren een centrale rol in mobiliteit. Minder files, minder CO2-uitstoot en thuiswerken zijn zaken waar verschillende partijen in Nederland al een tijd naartoe werken. Ineens werden deze aanpassingen in rap tempo doorgevoerd. Wat eerst niet kon, kan nu wel.

Trends en innovatie in de mobiliteitsbranche 

Tegenwoordig vindt een groot gedeelte van ons leven plaats in digitale omgevingen en is de relatie tussen mens en technologie alleen maar aan het groeien. We creëren digitale oplossingen om mobiliteit leuker en makkelijker te maken. De traditionele fiets maakt plaats voor de elektrische fiets en deelvervoer wordt steeds normaler. De technieken worden razendsnel ontwikkeld. Het kan slimmer, veiliger en duurzamer.

Hoe ziet mobiliteit in Nederland er over 20 jaar uit? Wat zijn de veranderingen waarmee ons dichtbevolkte land te maken krijgt? Waar liggen de kansen? We nemen een kijkje in de belangrijkste ontwikkelingen:

  1. Focus op CO2-verlaging
    Met stimuleringsmaatregelen door overheden, strengere emissiedoelstellingen en de lancering van nieuwe EV-modellen is er een verandering gaande. Mobiliteit moet duurzamer. Er wordt flink geïnvesteerd in de transitie van fossiele brandstoffen naar betere alternatieven zoals biobrandstoffen en waterstof.
  2. Nieuwe benadering van woon-werkverkeer
    Wist je dat de meeste werknemers binnen een straal van 15 kilometer van hun werk wonen? Veel gemeenschappen investeren steeds meer in infrastructuur, deelvervoer, snelfietsroutes en slimme mobiliteitsoplossingen.
  3. Medewerkers bepalen graag zelf hoe ze zakelijk reizen
    De wens van de werknemer gaat onze zakelijke mobiliteit bepalen. Kijk naar individuele mobiliteitswensen voor een betere balans tussen werk en privé. Iedereen vult die behoefte anders in. Steeds meer medewerkers verkiezen gebruik boven bezit. Wil je structurele veranderingen doorvoeren in jouw mobiliteitsbeleid, dan is het nu tijd om actie te ondernemen.

Nú is de tijd voor de transformatie van je zakelijke mobiliteit

Hoe speel je in op de wens van je medewerkers? Hoe zorg je dat duurzaamheid een plek krijgt in jouw mobiliteitsregeling? We snappen dat je met vragen zit. Bij ProMobility volgen we alle ontwikkelingen op de voet. Als mobiliteitspartner zijn we voor beweging. Want waar bewogen wordt, daar is vooruitgang, daar liggen kansen, daar is toekomstperspectief. Wij helpen jou en je organisatie graag vooruit, op de manier die bij je past. Beweeg jij ook mee naar duurzame mobiliteit? 

Kom gerust langs voor een kop heerlijke koffie of thee. Samen komen we tot de beste lease- en mobiliteitsoplossingen. Meer informatie vind je op www.promobility.nl of bel 0181470070. Goed voor elkaar!

Terug naar alle blogs