“Ons inzicht over bedrijfswagens is veranderd”

4 mei 2021

De leasecontracten waren al gesloten toen Koen van der Maat directeur/eigenaar werd van het Zaanse bouwbedrijf Van der Gragt. “Daar was (en ben) ik heel blij mee.”

De samenwerking tussen ProMobility en Van der Gragt is eigenlijk alleen maar intensiever geworden. “Ook omdat wij natuurlijk van Assendelft naar Wormerveer zijn verhuisd. We zijn nu nagenoeg buren.” Koen komt zelf uit Krommenie, net als Jeffrey. Ze hebben op dezelfde basisschool gezeten. “Ja, het is een kleine wereld. En we bewegen ons in hetzelfde Zaanse netwerk.” Die persoonlijke connectie is typerend voor de goede samenwerking tussen Van der Gragt en ProMobility. “Wij hebben bijna geen omkijken naar onze leaseauto’s. ProMobility regelt alles. Ik hoef zelf nergens achteraan, bij schade bijvoorbeeld, apk, of het vervangen van zomer- en winterbanden.”

Personenauto’s en nu ook bedrijfswagens

Tot nu toe leasete Van der Gragt alleen personenauto’s bij ProMobility, maar daar is verandering in gekomen. “Binnenkort worden tien bedrijfswagens afgeleverd. Voorheen kochten we bedrijfswagens waar de kop net af was, maar dat inzicht is veranderd. Dick en Jeffrey hebben toen een berekening voor ons gemaakt en zo hebben we besloten te gaan leasen.”

Daarnaast rijden er ook zes personenauto’s rond. Zelf rijdt Koen een elektrische Volkswagen Golf. “Dat leasecontract heb ik nog net gesloten voordat de bijtelling verhoogd werd. Jeffrey heeft toen stad en land afgezocht om me te helpen, dat waardeer ik enorm.” En, hoe bevalt je eerste elektrische auto? “Dit rijdt echt fantastisch!”

Duurzaamheid onderdeel van autoregeling

Koen geeft om duurzaamheid, zeker als directeur/eigenaar van een bedrijf in de bouwsector, waar dit een actueel thema is. “Ik vind dat je dan een voorbeeldfunctie hebt.” Hij is daarom met Dick in gesprek om de autoregeling aan te passen naar een meer duurzaam concept, waarbij de berijder gestimuleerd wordt om voor een elektrische auto te kiezen. “Drie van de vier eigenaren rijden al elektrisch, dus dat is een goed voorbeeld. Voor de bedrijfswagens is dat nog net even een stapje te vroeg, dat volgt later. Maar voor de personenauto’s zijn we ons beleid dus aan het verduurzamen.”

Terug naar alle blogs