De nieuwe BMW X5 Hybride van Jan Piet

21 november 2021

Hij is al vanaf de eerste dag klant bij ProMobility. We werken al een aantal leasetermijnen met elkaar samen. En toch is iedere aflevering weer een feest. Want we vinden het nooit vanzelfsprekend dat klanten voor ons kiezen. Jan Piet is een fijne, trouwe klant. Recent leverden we zijn nieuwe BMW X5 Hybride af. Jan Piet deelt zijn ervaring. 

Op dit moment leaset hij vier Fords Transit Custom. Praktische en efficiënte bedrijfswagens voor zijn bouwbedrijf in Krommenie. Zelf rijdt Jan Piet al jaren BMW. Ook zijn nieuwste leaseauto, die we een paar weken terug hebben afgeleverd, is een BMW. Een BMW X5 Hybride om precies te zijn. “Het zit denk in de genen. Zelfs mijn vader reed, toen hij nog eigenaar/directeur van het bedrijf was, altijd BMW. Ik heb éék keer tussendoor voor een ander merk gekozen, maar ik ben toch weer overgestapt op BMW.” Ondanks zijn voorliefde voor het Duitse automerk, wist Jeffrey hem uit te dagen ook een aantal proefritten te maken in andere auto’s. “Ik kreeg meteen appjes uit de buurt van mensen die mij hadden zien rijden, of ik vreemdging met een ander merk”, vertelt de goedlachse Jan Piet.

Hybride als tussenstap

Het is zijn eerste hybride. “Ik zie het (nog) niet zitten om volledig elektrisch te gaan rijden. Ik ben geen petrol head, dat is wat overdreven, maar ik heb gewoon nog niet zoveel met elektrisch rijden. Ook die laadstress met lange vakantieritten zie ik niet zitten. Zeg nooit nooit, maar voor mij is elektrisch nu gewoon te vroeg. Hybride is een prima tussenoplossing, vind ik.” Tot nu toe zet Jan Piet zijn auto iedere dag thuis aan de lader. “Ja, ik merk stiekem wel dat ik er een sport van maak om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Of dat zo blijft, of dat het nieuwigheid is, dat zal de tijd uitwijzen.”

“We zijn ondertussen vrienden geworden”

De eerste leasebussen die we voor Bouwbedrijf JP Leguijt hebben geregeld, stammen al uit januari 2007. We doen dus al dik 14,5 jaar zaken met elkaar. Een waardevolle relatie waar we zuinig op zijn! Ook Jan Piet is blij met zijn relatie met ProMobility. “We zijn ondertussen vrienden geworden. Zowel met Dick, hier in de buurt. Als Marc, in Geervliet. We spreken elkaar regelmatig en gaan goed met elkaar om.” Een relatie gebaseerd op eerlijkheid en wederzijds vertrouwen, zo beaamt ook Jan Piet. “Er wordt transparant gehandeld. Sommige prijzen zijn niet te doorgronden, zo werkt dat gewoon in de bedrijfswereld. Ook in de bouw. Een betrouwbare partner is daarom belangrijk, zodat je op het vertrouwen af kunt gaan. En betrouwbaar, dat is ProMobility.”

Terug naar alle blogs