ProMobility brengt ook Fortuna Wormerveer in beweging

9 juni 2021

Het moest er nu toch écht een keer van komen. De relatie tussen ProMobility en Fortuna Wormerveer gaat immers al jaren terug. Want wist je dat hoofdtrainer van het eerste, René van Elsland, de allereerste klant was van ProMobility Wormerveer? 

En zo zijn er nog legio dingen die we als lokale leasemaatschappij en plaatselijke voetbalvereniging met elkaar delen. De prachtige Zaanstreek als ‘werkgebied’ en het schitterende Wormerveer als standplaats. De wil om te scoren. Maar misschien nog wel meer de wil om mensen met elkaar te verbinden en in beweging te krijgen. Met zo veel gemene delers was een sponsorsamenwerking simpelweg een logische volgende stap. Sinds kort schittert ProMobility niet alleen langs het veld van Fortuna Wormerveer, maar ook langs de lokale verbindingswegen N246 en N203. Heb jij ons sponsorbord al gespot?

In gesprek met René
Een mooie gelegenheid om gelijk even ‘een bakkie te doen’ met René van Elsland, hoofdtrainer van het eerste en eerste klant van ProMobility.

René, je bent onze allereerste klant sinds 1997. Weet je nog hoe dat contact tot stand is gekomen?
“Ik ken Dick al een kleine 100 jaar vanuit het Zaanse. Op het moment dat ik destijds mijn eigen evenementenbureau startte en een auto nodig had, was de stap naar Dick vanzelfsprekend. Ik geloof heel erg in de gedachten van elkaar iets gunnen.” 

Inmiddels ben je heel wat ontwikkelingen verder, maar nog steeds lease je bij ProMobility.
“Klopt. Met mijn eerste evenementenbureau zijn wij gefuseerd met een bureau uit Amsterdam en werden we de grootste van Nederland. Hierna hebben we een zware tijd gekend tijdens de economische crisis in 2008. Dat was niet meer houdbaar. Kort daarna ben ik het evenementenbureau gestart dat ik nog altijd heb, Levensgenieters. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal andere bedrijven in verschillende sectoren. Als partner of investeerder. Sinds de crisis heb ik geleerd niet meer op één paard te wedden. Maar de relatie met ProMobility is altijd overeind gebleven. Ik ben altijd trouw aan Dick gebleven. Als iets goed is, dan is het gewoon goed. En dat is de dienstverlening van ProMobility en onze relatie.”

Vorig jaar ben je hoofdtrainer bij Fortuna-Wormerveer geworden. Waarom?
“Omdat het de grootste, mooiste en beste club in de Zaanstreek is. We spelen op hoog niveau en de club is ambitieus. Ook nu, tijdens het coronajaar, zit de club niet stil. De accommodatie wordt opgeknapt en er komt een nieuw kunstgrasveld. Vrijwilligers pakken de kleedkamers en kantine aan. En er is een prachtige veranda aan de kantine gebouwd. Alles om straks in september weer te vlammen. Fortuna-Wormerveer bruist. Dat vind ik mooi om te zien.” 

Wat breng jij de club Fortuna-Wormerveer?
“Ik ben een winnaar. Ik wil altijd winnen. Ook tijdens een potje golf op zondagochtend met vrienden. Dat zit in mij. Mijn doel is dan ook om van het eerste een kampioenselftal te maken. Wat mij betreft spelen we volgend jaar top drie in de competitie. Wie weet promoveren we wel naar de hoofdklasse. We hebben een brede kwalitatieve selectie en goede jeugdopleiding. Ik focus mij op het eerste elftal zelf natuurlijk, maar ook de doorstroom van de jeugdopleiding.”

En hoe zit het andersom? Wat brengt de club jou, als mens?
“Sowieso is het een hobby van me. Ik heb ooit het CIOS gedaan. Vanuit mijn stage bij AZ ben ik jeugdtrainer geworden en heb toen later de stap naar hoofdtrainer gemaakt. Ik krijg er energie van om met jonge mensen te werken die een doel hebben. Samen werken we met z’n allen naar iets toe. Dat is gewoon heel gaaf om te doen. En zoals ik al zei, ik houd van winnen. Dat geeft een lekker gevoel. Daarnaast brengt het natuurlijk een fantastisch netwerk van vrienden en kennissen. Het is ontzettend leuk om daar tijd mee door te brengen. Allemaal in de Zaanstreek, dichtbij huis. Ook al ben ik 3 jaar geleden verhuisd, ik ben nog steeds een echte Zaankanter. Net als Dick overigens. Ik vind het dan ook superleuk dat Dick de club sinds dit jaar sponsort met ProMobility. Heel fijn dat ik de schakel heb kunnen zijn tussen ProMobility en Fortuna-Wormerveer.”

Terug naar alle blogs