“Alles wordt opgelost. En met een glimlach.”

8 november 2022

“We gaan om het jaar met elkaar uiteten. Dat initieert Dick. Dat zegt alles over onze goede band.” Wilco van der Plas (SKY-Technology) is een loyale klant van het eerste uur van ProMobility.

Wilco vertelt hoe hij met SKY-Technology (samen met zijn compagnon en collega) het liefst samenwerkt met partijen van ongeveer dezelfde omvang. “Als je zelf klein bent, kun je beter ook met een kleinschalige partij samenwerken. Dan is de verhouding in balans en kun je een gelijkwaardige relatie opbouwen.” 

Vertrouwen als basis voor een goede samenwerking

Die filosofie onderschrijft ook de keuze in 2008 om een samenwerking aan te gaan met ProMobility. “We waren nog maar net gestart met ons bedrijf. En ook Dick was nog maar net bezig met ProMobility. We hadden allemaal nog niet zo veel middelen en geld. Ik vergeet nooit meer dat hij zei: ‘Maar we kennen elkaar toch. Ik geloof in jullie en als jullie ook in mij geloven, dan gaan we het toch gewoon doen?’ En zo zijn we gestart.” Hij kende Dick via via, zoals dat vaak in het Zaanse gaat. “Dick was toen buren van een collega van de vrouw van mijn collega. Zo wisten we dat hij een eigen bedrijf was begonnen in de lease.”

Op basis van vertrouwen gingen de twee Zaanse ondernemingen een overeenkomst met elkaar aan. Met succes en naar alle tevredenheid van Wilco. “Onze relatie is inmiddels vriendschappelijk geworden. Om het jaar gaan we met elkaar uiteten, op initiatief van Dick. We praten bij, over werk en privé, wat er allemaal gebeurt in de regio. En natuurlijk halen we herinneringen op. Gewoon een gezellig onderonsje.”

“Wat een energie, echt ongelooflijk”

Wilco vertelt hoe hij met bewondering naar Dick z’n drive kijkt. “Ongelooflijk toch, hoeveel energie die man heeft. Echt bijzonder. Het is nooit te veel.” En dat typeert wat Wilco betreft de werkwijze van ProMobility. “Alles wordt altijd opgelost. Ook in het weekend. Die gasten zijn altijd bereikbaar. En nog met een glimlach ook.” 

SKY-Technology leaset drie auto’s bij ProMobility. Zijn ene collega rijdt een Tesla, de ander een hybride Mitsubishi. Zelf rijdt Wilco een elektrische Kia Niro. Zijn leasecontract duurt nog zo’n drie jaar. “Tegen die tijd verwacht ik dat er veel meer elektrische auto’s op de markt zijn. Ook grotere en hogere modellen. Dat lijkt me wel wat.” 

Terug naar alle blogs