Deze modellen komen eraan… en dit vindt Finn ervan

14 december 2022

Bij ProMobility werken een aantal échte autoliefhebbers. Zoals Finn. Hij wordt gelukkig van het geluid van gierende pk’s (niet heel duurzaam, maar stiekem wel heel gaaf), vernuftige techniek, inventieve opties en mooi design. De juiste man dus om te bevragen over een aantal nieuwe modellen die eraan komen. Waar verheugt hij zich op? Of juist niet misschien? En waarom?

1. Elektrische tuktuk van Audi
Finn: “Ik zie dit wel gebeuren. Denk aan de binnenstad van Amsterdam bijvoorbeeld. Een makkelijke manier om je snel en duurzaam door de stad te bewegen, met een wendbaar vervoersmiddel. Zeker als straks brandstofmotoren in binnensteden verboden zijn. Behalve dat hij elektrisch is, is deze tuktuk van Audi nog duurzamer, omdat Audi gebruikte accumodules van elektrische auto’s gebruiken. Dat de accu minder power heeft, is niet erg voor zo’n lichte tuktuk. Een sterk concept dus, in meerdere opzichten, als je het mij vraagt.”

2. ID. Buzz
Finn: “Het hippiebusje in een nieuw jasje. De VW-bus is echt een klassieker. En betekent: liefhebbers. Ik denk dus ook dat dit een populaire auto, of bus, zal zijn onder deze groep liefhebbers. Je moet er echt van houden. Ik vind ’t wel wat hebben. En hij is ook best functioneel. Veel zitplekken, ruimte en trekgewicht. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog een vouwwagen achter hangen.”

3. Polestar 3
Finn: “Ja, hier kijk ik wel echt naar uit hoor. En veel relaties van ProMobility ook, denk ik zo. Polestar is altijd goed. Vooral de prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt echt waar voor je geld. Het is een supermooie auto, qua looks, maar hij is ook goed doorontwikkeld. De actieradius is bijvoorbeeld 600 km. Dit model 3 staat hoger op z’n poten, de eerste SUV van Polestar. Over de Polestar 1 en 2 ontvangen wij eigenlijk ook alleen maar goede berichten, dat verwacht ik van de 3 ook. Ja, ik denk dat er zeker geïnteresseerden zijn onder onze berijders.”

4. Tesla Cybertruck
Finn: “Eerlijk…? Nee, ik vind het niets. Ik verwacht ook niet dat hier iets mee gebeurt. Tesla roept al een tijdje over deze cybertruck, maar ik zie het niet helemaal gebeuren.”

5. Renault Mégane E-Tech
Finn: “Kortgeleden heb ik zelf proefgereden in deze elektrische Mégane. En ik ben ontzettend positief verrast. Het is een geweldige auto, vanbinnen en vanbuiten. Alles is eigenlijk goed. Hij rijdt fantastisch en ook de actieradius is in orde met 470 km. Hij rijdt heel soepel op voice control en het stuur is opvallend sjiek. Ja, ik ben echt enthousiast. En ik denk dat velen dat met mij zullen zijn, zeker als je een keer proef hebt gereden. Ik denk dat Renault met deze auto afscheid neemt van het suffe imago. Wat mij betreft in ieder geval wel.”

6. Volvo XC90 Recharge
Finn: “Wat kan ik hierover zeggen… het is de volgende elektrische Volvo. Meer van hetzelfde, zou je het kunnen noemen. Dit keer het grootste model. Een enorme bak. Heel vet. Volvo is altijd goed natuurlijk. Ze zijn ook heel ver in elektrisch rijden. Ik denk dat Volvo liefhebbende directeuren en eigenaren in het bedrijfsleven hier wel oren naar hebben. En dat snap ik ook.” Heb je een nieuwe leaseauto op het oog, of zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag Finn, of één van onze collega’s om advies. We helpen je graag de juiste keuze maken!

 

 

 

 

 

Terug naar alle blogs