6 redenen om je wagenpark bij 
ProMobility te leasen

17 april 2023

Het goed beheren van een wagenpark kost tijd en vergt kennis. Vaak komt dit op het bordje van de HR-afdeling, een officemedewerker, of een operationeel manager. En dat is veel extra werk, als je alles zelf doet. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig inplannen van onderhoud van alle auto’s, maar ook het opstellen van regelingen en voorwaarden voor berijders. Voor welk budget mag een medewerker een auto uitzoeken? Hoe stimuleer je duurzame mobiliteit? En wat doe je bij schade, of pech? Zaken waar wij ons dagelijks mee te bezighouden. En daar kun jij nuttig gebruik van maken, door je complete wagenpark bij ProMobility te leasen.

1. Kostenbesparing door vereenvoudigen van processen

We zien soms dat bedrijven met grote wagenparken kiezen voor meerdere leasepartners. Om afhankelijkheid te voorkomen en altijd scherp te blijven op prijs. Toch zien wij dat leasen bij één partner juist meer kosten bespaard, omdat processen vereenvoudigd worden. Ook is er meer ruimte voor maatwerk, wat ook zo z’n vruchten afwerpt, in tevredenheid en kostenbesparing. Zo zijn wij bijvoorbeeld sinds september 2022 single vendor bij Fox-IT, na een paar jaar lang één van de leasepartners te zijn geweest. De reden: meer zekerheid over de kosten en kostenontwikkeling, flexibiliteit, transparantie en borging van het prijsniveau. Gefaseerd nemen we alle aflopende contracten van de andere partners over.

2. Een autoregeling op maat

Een autoregeling kadert leaseafspraken. Juist door dit op organisatieniveau te regelen ontstaat er duidelijkheid, vrijheid en verantwoordelijkheid voor de berijders op individueel niveau. Binnen de gemaakte afspraken kunnen ze hun eigen keuzes maken. Zo ervaart ook Martijn van Malsen, die het wagenpark van Kuijs Reinder Kakes (KRK) leaset bij ProMobility. “Samen hebben we veel tijd gestoken in een autoregeling op maat voor KRK. Dat werpt z’n vruchten af, in de vorm van een soepele samenwerking en tevreden berijders, inmiddels 19 medewerkers van KRK.” 

3. Snellere weg naar duurzame mobiliteit

Wij helpen je stapsgewijs je wagenpark verduurzamen. Ook daar is de overkoepelende autoregeling een handige tool voor bij een wagenpark. Je schetst als het ware de kaders voor de berijder. Deze kaders kun je als werkgever slim inrichten om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken voor berijders, zo vertelt Jochem, leaseadviseur ProMobility voor regio Zuid-Hollandse Eilanden / Rotterdam. “Je kunt berijders bijvoorbeeld meer budget per maand geven als ze voor een 100% elektrische leaseauto kiezen.” Finn, leaseadviseur ProMobility voor regio Zaanstreek, legt uit dat berijders van elektrische leaseauto’s sowieso meer waar voor hun geld krijgen. “Als je dit inzichtelijk maakt voor de berijder, zal hij ook eerder geneigd zijn om elektrisch te rijden.” Meer voorbeelden van stimulerende maatregelen om je wagenpark te verduurzamen, lees je hier. 

4. Focus op je core business 

Een wagenpark goed beheren vergt energie, die je niet in je core business kunt steken. Zonde natuurlijk. Dus ook in het kader van ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is het wijs om deze ‘zorg’ bij ons te parkeren. Dit beaamt ook Adri Swart van Zaanstad Dakwerken, met 25 leasecontracten bij ProMobility. “Ik heb een hekel aan kruidenieren. Ik wil me bezighouden met mijn werk. Als er iemand bij komt, of als we van iemand afscheid moeten nemen, dan bel ik naar ProMobility en wordt alles geregeld. Ik ben niet eerst uren bezig met het invullen van formulieren.”

5. Groot in kennis, persoonlijk in service

Wist je al dat we uitgeroepen zijn tot ‘Beste Leasemaatschappij 2023’, onder berijders en wagenparkbeheerders? In de categorie klein en middelgroot. Vooral onze persoonlijke dienstverlening springt uit het tevredenheidsonderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Daarmee willen we zeggen dat je bij ons altijd persoonlijk behandeld wordt, ook met een groot wagenpark. En dat is wel zo prettig zakendoen. Zo ervaart ook Jeroen van Kessel, van KWK, die 12 leasecontracten bij ProMobility heeft: “De leasecontracten zijn helder en duidelijk. Net als de berekeningen van het leasebedrag. Als je belt met een vraag, dan wordt het gelijk opgepakt en teruggekoppeld. Zonder tussenkomst van allerlei accountmanagers, maar gewoon rechtstreeks.”

6. Fietslease en MaaS als (toekomstige) aanvulling

Tot slot kun je bij ons gemakkelijk uitbreiden met fietslease als daar behoefte aan is, nu of in de toekomst. Ook bieden we Mobility as a Service (MaaS). Moderne en flexibele mobiliteitsoplossingen die medewerkers toegang geven tot vrijwel alle vormen van mobiliteit en eventueel thuiswerken, zonder alle administratie. Kortom, met ProMobility als mobiliteitspartner kun je alle kijken op met je wagenpark. En dat is wel zo flexibel in de veranderende wereld van mobiliteit. 

Terug naar alle blogs