“In 2025 willen we een volledig elektrisch wagenpark”

19 oktober 2023

Aannemersbedrijf Lindeloof is al sinds 2006 een gewaardeerde klant van ProMobility. Het wagenpark omvat een gevarieerde mix van bedrijfsvoertuigen, van bedrijfswagens tot personenauto’s, en zelfs sneeuwschuivers. Recentelijk hebben we de eerste 100% elektrische Renault Kangoo aan het wagenpark toegevoegd. 

Deze elektrische bedrijfswagen markeert het begin van de verduurzaming van het wagenpark van Lindeloof, zoals directeur Roland Martinus uitlegt: “Ons doel is om in 2025 volledig elektrisch te rijden. Tijdens deze overgangsfase zullen we afwisselend kiezen voor elektrische en hybride voertuigen, afhankelijk van de specifieke behoeften van elk voertuig.”

Korte lijnen en snelle reactie

Richard en Jochem van ProMobility zijn trots om dit mooie bedrijf in eigen regio te begeleiden in deze transitie. Ze zijn persoonlijk betrokken bij Lindeloof en denken mee met wagenparkbeheerder Wim Alblas en de directie bestaande uit Marco Bevers en Roland. “Het contact tussen ons is goed. We hebben een kort lijntje met Richard en Jochem. Ze reageren altijd adequaat. Op aanvragen van nieuwe leasecontracten, maar ook naar berijders toe persoonlijk, als er iets is. Ik herinner me nog een incident waarbij één van onze medewerkers betrokken was bij een kettingbotsing in Oostvoorne. 

Hij belde ProMobility en schadespecialist Shan is zelf in de auto gesprongen, omdat het vlakbij was. Hij ontfermde zich over onze medewerkers en nam het papierwerk uit handen, want daar stond zijn hoofd totaal niet naar. Ja, dat is natuurlijk super.”

Roland vertelt ook eens zaken te hebben gedaan met een andere partij, maar na een paar vervelende ervaringen klopte hij snel weer bij ProMobility aan. “Daar hadden we een hoop gedoe. Die paar tientjes die je aan de voorkant minder betaalt zijn dat absoluut niet waard. Die marge verlies je al snel weer als er iets gebeurt. En ook het gedoe is het niet waard.”

De keuze voor Renault Kangoo E-Tech 100% electric

Toen Lindeloof bij ProMobility aanklopte om de mogelijkheden van een elektrische bedrijfswagen te onderzoeken, waren Richard en Jochem enthousiast om te helpen. Ze stelden de 100% elektrische Renault Kangoo voor, die perfect past bij de behoeften van Lindeloof. Roland is zeer tevreden met deze keuze: “Hij heeft een behoorlijk trekgewicht en prima actieradius. De klussen waar we deze bedrijfswagen in zetten zijn meestal in regio Zuid-Holland, Zeeland, of Noord-Brabant. Dat is prima te doen, zeker als we op de werklocatie een laadpaal hebben. Bij ons bedrijfspand in Hellevoetsluis hebben we ook zes laadpunten.”

De stap naar een elektrisch wagenpark is gezet! Wij kijken uit naar een succesvolle mobiliteitstransitie. 

Terug naar alle blogs