ProMobility Wormerveer verwelkomt Omar als mobiliteitsadviseur

26 oktober 2023

Omar van de Nes is een actieve inwoner van Zaandam, waar hij samenwoont met zijn verloofde en drie kinderen. Hij is een bekend gezicht in de Zaanse gemeenschap, bijvoorbeeld door zijn betrokkenheid bij de plaatselijke voetbalvereniging. Met een voorliefde voor uitdagingen, een sterk talent voor het opbouwen van relaties in zijn carrière en zijn maatschappelijke betrokkenheid deelt Omar veel gemeenschappelijke waarden met ‘Goed voor Elkaar’. We zijn verheugd om aan te kondigen dat Omar vanaf 1 september ons team bij ProMobility Wormerveer versterkt.

Omar, jij kent Dick en Jeffrey uit de Zaanstreek. Vertel ons meer over jullie connectie en hoe je bij ProMobility terecht bent gekomen.

Omar: “Ja, dat klopt. Ik ken Dick uit het Zaanse met initiatieven als [Z]aan de Wandel en Anna’s Huis. Jeffrey ken ik wat beter via het netwerk van de Junior Kamer Zaanstreek. We zaten in dezelfde periode bij dit netwerk. We hadden een goede klik en hebben contact gehouden. Hij klopte eerder van dit jaar bij mij aan toen hij iemand zocht voor de rol van mobiliteitsadviseur. Ze zochten iemand met ervaring en een groot netwerk in de Zaanstreek. Toen kwamen ze op het idee om mij te benaderen en zo kwam ik op gesprek. Ik had eigenlijk verwacht dat ze me wilden betrekken bij [Z]aan de Wandel, maar al snel werd duidelijk dat ze me wilden aannemen voor de functie als mobiliteitsadviseur. Dat was vrij onverwachts, maar wel een aangename verrassing!”

Je had een comfortabele positie bij je vorige werkgever. Wat dreef je om de overstap te maken naar de mobiliteitsbranche?

Omar: “Ja, dat is zeker waar. Bij Sligro had ik het goed naar mijn zin, maar ik begon me wel af te vragen of ik op mijn 49ste nog een nieuwe uitdaging wilde aangaan, of gewoon bij het bedrijf wilde blijven waar ik al zat. De overtuiging kwam eigenlijk door Jeffrey en Dick. Ze presenteerden hun visie en plannen. Daardoor raakte ik enthousiast. Belangrijk is ook dat we eenzelfde manier van zakendoen hebben, gericht op het helpen van klanten, meedenken en relaties aangaan. De manier waarop het team van ProMobility zijn maatschappelijk verantwoordelijkheid neemt met een initiatief als [Z]aan de Wandel en de bijdrage aan bijvoorbeeld Anna’s huis spreekt mij ook erg aan. We hebben hetzelfde DNA. Ik kan me heel goed vinden in de filosofie ‘Goed voor Elkaar’.”

Wat houdt jouw rol als mobiliteitsadviseur precies in?

Omar: “Ik ga aan de slag met twee nieuwe producten van ProMobility: fietslease en Mobility as a Service (MaaS). Ons doel is om ProMobility te profileren als een mobiliteitspartner; we helpen bedrijven bij het oplossen van mobiliteitsvraagstukken en het optimaliseren van hun mobiliteitsbeleid. Mijn taak is om deze nieuwe diensten onder de aandacht te brengen, in eerste instantie vooral bij onze bestaande relaties, maar natuurlijk ook bij nieuwe klanten. We richten ons nu vooral op het MKB in de regio, maar met de CO2-rapportagetool die we bieden zijn grotere bedrijven met minimaal 100 medewerkers nu ook een interessante doelgroep geworden.” 

Hoe heb je jezelf verdiept op deze nieuwe sector en diensten?

Omar: “Ik heb me simpelweg verdiept in de beschikbare informatie over deze nieuwe diensten en contact opgenomen met onze partners, zoals Hellorider voor fietslease en Shuttel voor MaaS. En natuurlijk praat ik ook veel met het team, waar heel veel expertise zit. Ik heb bewust mijn eigen netwerk nog niet benaderd, omdat ik eerst grondig wil begrijpen hoe ProMobility werkt en wat de behoeften van onze klanten zijn. Daarnaast willen we eerst de bestaande relaties van ProMobility informeren over de uitbreiding van onze diensten. Zij verdienen als eerste ons advies, vinden wij, voordat we onze focus verleggen naar nieuwe relaties.”

Autolease blijft een belangrijk onderdeel waarin je zult samenwerken met Jeffrey en Finn. Hoe zie je jouw rol in dit opzicht?

Omar: “Mijn rol zal vooral gericht zijn op het adviseren en ondersteunen van klanten. Jeffrey en Finn hebben al veel expertise in dit vakgebied. Zij zijn de experts in autolease. Ik ondersteun hen daarin als dat nodig is. Het is vooral belangrijk om te begrijpen welke specifieke behoeften klanten hebben en hoe we hen het beste kunnen helpen.”

Wat is jouw persoonlijke connectie met mobiliteit, of duurzame mobiliteit?

Omar: “Eerlijk gezegd had ik vroeger niet veel interesse in mobiliteit. Ik zag vervoer vooral als een noodzaak. Maar met de jaren ben ik me bewust geworden van de veranderingen die nodig zijn, vooral vanwege de toekomst van mijn kinderen. Ik besef dat we in een transitie zitten en dat we moeten veranderen. Ik weet misschien nog niet precies hoe, maar ik geloof wel dat het anders moet.”

Terug naar alle blogs