Wat brengt 2023? Marc en Dick blikken vooruit

19 januari 2023

Een nieuw jaar met kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Zakelijk én privé natuurlijk. Hoe zijn Marc en Dick 2023 gestart? Met welke instelling en intentie? Waar ligt hun focus? En wat nemen ze mee uit 2022? Lees mee.

Beste Leasemaatschappij

Ze zijn het er unaniem over eens dat opnieuw uitgeroepen worden tot Beste Leasemaatschappij, en dit jaar óók onder de wagenparkbeheerders, één van de hoogtepunten was van 2022. Marc: “Het bevestigt dat we het juiste doen.” Dick vult aan: “Het jaar daarvoor wonnen we voor de eerste keer. Onder andere naar aanleiding van die overwinning, besloten we door te investeren in ons team om onze persoonlijke dienstverlening te waarborgen.” Zo heeft Ivo de financiële administratie versterkt in 2022, Iboya de sales in Wormerveer en Eline de backoffice in Geervliet. Ook in 2021 werd het team al uitgebreid met drie mensen die nog altijd actief zijn: Shan, Cora en Jochem. Zes nieuwe mensen dus in twee jaar tijd, een flinke groei! “Maar nog altijd zijn we een ‘kleinschalige’ leasemaatschappij in onze werkwijze. We onderscheiden ons met korte lijnen, persoonlijke aandacht en daadkracht. Dat beaamt ook het tevredenheidsonderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders (VZR)”, aldus Marc.

Naast mensen, is het afgelopen jaar ook flink geïnvesteerd in automatisering en systemen vertelt Dick. “Als je efficiënter werkt, komt er meer tijd vrij voor die persoonlijke aandacht. Met een goed dashboard hebben we nu ook beter inzicht in alle parameters, waardoor we klanten juist beter kunnen helpen.”

“Een chatbot of keuzemenu komt er bij ons niet in”

Ook in 2023 blijft de focus op persoonlijke aandacht onverminderd. Marc: “Hoe meer ik om mij heen hoor dat bedrijven niet meer te bereiken zijn, hoe zelfverzekerder ik mij voel dat we goed bezig zijn met ProMobility. Een chatbot of telefonisch keuzemenu komt er bij ons niet in, nooit niet.” Dick vult aan dat grote leasemaatschappijen alsmaar groter worden en hun persoonlijke service verliezen. “Je ziet veel fusies en overnames. Dat maakt ons concept steeds unieker.” Ook de regionale focus blijft onveranderd in 2023. Dick: “We richten ons op ons warme netwerk in de regio’s (lees: Zaanstreek en Voorne-Putten / Rotterdam). Twee mooie, grote regio’s waar veel gebeurt. We zijn hier nog lang niet klaar.”

Alert op ontwikkelingen in de wereld

Marc en Dick zijn zich bewust van het grillige economische klimaat en de veranderende uitdagingen in de wereld. Dick: “Het is onberekenbaar. Rampen, oorlog, crisissen. Ja, er gebeurt heel wat in de wereld. Daar zijn we zeker alert op. We monitoren een aantal parameters in ons bedrijf nauwkeurig, zoals het financieel rendement van onze portefeuille. De gemiddelde investering van een leaseauto is 32 duizend euro, met een looptijd van 5 jaar. Dat betekent dat we met ProMobility een grote financiële verantwoordelijkheid dragen. Daar zijn we ons zeker van bewust.” Marc vult aan: “Ik herinner mij de uitbraak van corona drie jaar geleden nog goed. We wisten niet wat ons te wachten stond, maar we anticipeerden snel. Ook de elektrificering van de automarkt heeft veel invloed op onze dienstverlening. En natuurlijk de oorlog in Oekraïne. Ondanks al deze veranderende externe condities, hebben wij gewoon ons ding kunnen doen, omdat we op tijd anticiperen. Maar inderdaad, zoals Dick zegt, zijn we alert.”

“Meer tijd voor strategie én voor onszelf”

In 2022 hebben Richard en Jeffrey een belangrijke stap voorwaarts gedaan als operationeel manager. Ze overtreffen de verwachtingen van Marc en Dick hoe ze hun nieuwe rol oppakken, met veel verve en verantwoordelijkheid. En dat betekent ook dat de rollen van Marc en Dick anders zijn. De twee oprichters doen na bijna 17 jaar ProMobility een kleine stap terug in de dagelijkse operatie. Marc: “We hebben nu meer ruimte voor strategische zaken en voor onszelf.” Hoe ze die tijd invullen? Dick verhuist momenteel naar Amsterdam, na 34 jaar in Krommenie te hebben gewoond. “We hebben een fantastisch appartement in Amsterdam nu.” Hij kijkt ernaar uit om zijn nieuwe woonplaats te ontdekken. En natuurlijk is er ook dit jaar een nieuwe editie van [Z]aan de Wandel. “Afgelopen jaar was de tiende keer en hebben we 125 duizend euro opgehaald. Kun je je voorstellen dat we afgelopen decennia gewoon bijna 700 duizend euro hebben ingezameld, bizar hè? Ook dit jaar gaan we er weer tegenaan.” Dick kijkt er ook naar uit om vaker een bakkie te doen bij relaties. “Gewoon vrijblijvend, even bijkletsen.”

Ook Marc wil in 2023 meer tijd vrijmaken om relaties te bezoeken. Verder wil hij graag een paar mooie reizen maken. “Karin is na 33 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt gestopt en volgt nu een opleiding, dus we zijn wat flexibeler nu. Dat willen we graag uitnutten samen. Sri Lanka staat hoog op ons verlanglijstje, maar we zien het wel. Ik geniet juist van de vrijheid en flexibiliteit dat we op het laatste moment kunnen beslissen wat we doen.”

Terug naar alle blogs