11e editie [Z]aan de Wandel bereikt een recordbedrag van € 230.000!

4 oktober 2023

Onze Dick startte in 2011 met [Z]aan de Wandel om mensen die kampen met borstkanker te ondersteunen. Dit initiatief ontstond ter nagedachtenis aan zijn moeder. [Z]aan de Wandel leverde prachtige bedragen op voor onderzoek naar borstkanker in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en Anna’s Huis, een inloophuis voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Dat doen we samen! Samen met sponsoren en deelnemers van de wandeling. Ook dit jaar heeft team ProMobility hard gewerkt om met [Z]aan de Wandel zoveel mogelijk geld op te halen. Waar vorig jaar al een fantastisch bedrag van € 125.000 werd opgehaald, was dat dit jaar een recordbedrag van € 230.000! Dick vindt het ‘ongelofelijk’. In totaal liepen er met de editie van 2023 bijna 3000 mensen mee. 

Sterk met elkaar

Hoofdschuddend liep Dick het podium op om het enorme bedrag bekend te maken. “Moet je om je heen kijken. Al die mensen die een dag hebben gelopen en samen hebben gezorgd voor zo’n superbedrag.” Het jaarlijkse wandelevenement trok deelnemers en supporters uit alle hoeken van de Zaanstreek en daarbuiten. Het succes van deze dag is een weerspiegeling van de toewijding en het medeleven van de deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die [Z]aan de Wandel elk jaar tot een groot succes maken. De organisatie besteedt er veel aandacht en tijd aan om dit te realiseren. Dat gebeurt met oprechte passie en fantastische inzet! Dick is als oprichter van de wandeltocht en lid van Raad van Advies bij Anna’s Huis meer dan trots op het resultaat en iedereen die dit mogelijk maakte. 

Trots

Het is duidelijk dat er geschiedenis is geschreven. Op indrukwekkende wijze is het bedrag van € 230.000 opgehaald. Dit bedrag zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de voortgang van levensreddend onderzoek en het bieden van steun aan hen die getroffen zijn door borstkanker. Dat is geweldig nieuws!

De organisatoren zijn dankbaar dat er zo’n mooi bedrag gaat naar borstkankeronderzoek in het gerenommeerde Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, dat zich in de voorhoede van de strijd tegen deze ziekte bevindt. Daarnaast zal het ook bijdragen aan Anna’s Huis, een gastvrije plek waar mensen die te maken hebben (gehad) met kanker steun, informatie en een luisterend oor kunnen vinden. 

Met elkaar zijn we enorm trots en dankbaar voor de steun van de gemeenschap en kijken we nu al uit naar de volgende editie! 

Terug naar alle blogs