Omar denkt mee met ondernemers en adviseert over veranderingen in mobiliteit

23 mei 2024

We hebben Omar van de Nes, mobiliteitsadviseur bij ProMobility in de Zaanstreek, geïnterviewd over de trends in leasen en mobiliteit in het algemeen. ProMobility adviseert over efficiënte, actuele mobiliteitsoplossingen voor bedrijven en realiseert deze ook. Uiteraard zakelijke autolease, maar als allround mobiliteitspartner ontzorgen we ook steeds vaker in nieuwe mobiliteitsoplossingen.

“Ik zie dat de behoefte aan duurzame mobiliteitsoplossingen in regio Groot Amsterdam groeit”, vertelt Omar. Hoewel ProMobility gespecialiseerd is in zakelijke autolease, omarmen we de veranderende markt en vullen we de groeiende vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen in. “Vaak is er een specifieke trigger nodig voor een bedrijf om anders te gaan denken over mobiliteit. Zoals de invoering van een emissievrije zone in het werkgebied van het bedrijf, of de CO2-rapportageverplichting.”

Een gesprek om samen verder te komen

Wanneer Omar een bedrijf bezoekt, gaat het gesprek al snel over de actuele oplossingen van het verduurzamen en moderniseren van mobiliteit. “Ik geef mijn advies, vanuit de kennis en ervaring van ProMobility. Natuurlijk rekening houdend met de actuele wet- en regelgeving. Dat advies verschilt per bedrijf. Samen met de ondernemer zoeken we naar creatieve oplossingen die passen bij hun specifieke behoeften en budgetten”, voegt hij toe. “Bij het introduceren van nieuwe mobiliteitsvormen gaan we stap voor stap te werk. We zitten naast onze klanten, begrijpen hun behoeften en stellen zo een plan op om hun mobiliteit geleidelijk te verduurzamen en moderniseren.”

Verschillende type klanten

Omar verdeelt ondernemers grofweg in drie categorieën als we het hebben over de bereidheid om te verduurzamen in mobiliteit. “De eerste categorie is zeer gemotiveerd en streeft sterk groene principes na. Dit zijn vaak de bedrijven die duurzaamheid als kernwaarde hebben, of die actief zijn in een duurzame sector zoals zonne-energie. De tweede categorie bestaat uit bedrijven die willen verduurzamen, maar vooral vanwege externe druk, zoals wet- en regelgeving. Ze willen minimaal voldoen aan de gestelde eisen. En de derde categorie zijn bedrijven die nog terughoudend zijn in de transitie naar duurzame mobiliteit en afwachten hoe anderen het aanpakken.”

Verandering kost tijd

Omar en zijn collega’s zijn actief betrokken bij verschillende trajecten waar nieuwe vormen van mobiliteit worden geïmplementeerd. Zoals bij een kinderdagverblijf met zo’n 20 vestigingen in Amsterdam dat aan de CO2-rapportageplicht moet voldoen, maar ook een bouwbedrijf die anders het centrum van Amsterdam niet meer in mag en een makelaarskantoor dat duurzame mobiliteit wil stimuleren. “Deze trajecten vergen, als je het vergelijkt met het opstellen van een leasecontract, een iets langere doorlooptijd. Klanten moeten wennen aan verandering en een nieuwe manier van reizen en werken. Dat is logisch en ik zie al dat naarmate mensen meer vertrouwd raken met nieuwe mobiliteitsvormen, het implementatieproces soepeler verloopt. Het helpt als we al vroeg in het verandertraject aangesloten zijn. Zo trekken we samen op en nemen we de klant stap voor stap mee.”

Flexibel door onafhankelijkheid

Tot slot legt Omar uit dat de onafhankelijkheid van ProMobility een groot voordeel is, voor zowel klanten als de transitie naar andere mobiliteitsvormen. “We kunnen samenwerken met wie we willen en dat maakt ons flexibel en sterk. Ook de klant heeft hier voordeel van. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen welk automerk ze willen leasen, maar ook de keuze van andere mobiliteitsvormen is ‘open’.”

Terug naar alle blogs